Cere bani să cumpere containere medicale pentru spitalul din Târgu-Cărbunești

Directorul spitalului din Târgu-Cărbunești solicită sprijin primăriei să cumpere două containere unde să fie făcut triajul bolnavilor care ajung la unitatea medicală. Constantin Târziu a explicat că a pregătit saloane unde să fie internați, în caz de nevoie, pacienți infectați cu virusul Covid 19, dar, în concepția lui, cea mai bună soluție ar fi ca aceștia să fie internați și tratați în același loc.

În prezent, ca de altfel în toate spitalele din țară, aparținătorii nu mai au acces în unitățile medicale. Regula se aplică și la Spitalul Orășenesc din Târgu-Cărbunești.

Managerul Constantin Târziu a declarat că au fost refăcute și stocurile de materiale de protecție și substanțe dezinfectante. „Situația la noi, deocamdată, este sub control. Am luat măsuri în sensul că aparținătorii nu mai intră în spital. În privința materialelor de protecție, în momentul de față, avem suficiente. Am și comandat în plus. Ne pregătim pentru vremuri grele, dar bine ar fi doar să ne pregătim, să nu apară vremuri grele”, a explicat Constantin Târziu.

La Târgu-Cărbunești, ar fi nevoie de două containere medicale unde să se facă triajul bolnavilor. Spitalul a cerut fonduri de la primărie. „Am discutat cu președintele Consiliului Județean Gorj și cu primarul nostru, să cumpărăm și noi două containere care să fie amplasate înainte de camera de urgență. Să facem triajul în ele, să știm exact. Pacientul care a fost în contact are circuitul lui, pacientul care are altă boală se duce în camera de urgență unde urmează un nou triaj și stabilirea diagnosticului. Fie urmează rețetă, fie internare. Și aceste containere costă vreo 131 de milioane de lei vechi, fără TVA. Să vedem dacă și primăria ne poate ajuta cu banii necesari pentru cumpărarea lor. Avem în fiecare secție amenajat câte un salon în caz că situația va deveni dură. Compartimentul de pneumologie, la noi, este cel mai bine adaptat la așa ceva, are circuit aparte, intrare separată, baie pentru pacienți, baie pentru personal, sală de mese. Eu, dacă aș fi fost, aș fi găsit o altă locație unde să fie carantinați și tratați la un loc pacienții”, a mai spus, la Radio Infinit, Constantin Târziu.

Vizualizări: 2,068

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: