Cere daune de 200 de mii de lei pentru că respiră „aer nociv și poluat”

Acțiune inedită în instanță formulată de un bărbat din Gorj. Acesta a dat în judecată „Ocolul Silvic Gorj”, solicitând daune morale de puțin peste 200 de mii de lei.

În motivarea acțiunii, bărbatul a susținut că i s-a încălcat dreptul la un mediu sănătos. „Pe raza județului Gorj se produc masiv defrișări forestiere, iar pârâtul nu ia măsuri în acest sens, deși ar trebui să se ocupe de conservarea pădurilor”, spune gorjeanul, nemulțumit că, din acest motiv, este obligat să respire „aer nociv și poluat”.

Tot în plângerea adresată instanței, Marius N. susține că „art.3 CEDO interzice tratamentul degradant, iar art. 22 și 35 din Constituție îi garantează dreptul la viață, integritate fizică și psihică, dreptul la un mediu înconjurător sănătos și echilibrat ecologic”.

Direcția Silvică Gorj nu a formulat întâmpinare. În dovedirea cererii sale, reclamantul a solicitat administrarea probei cu înscrisuri. La sfârșitul lunii trecute, Judecătoria Târgu Jiu a declinat soluționarea cauzei. „Admite excepția de necompetență materială a Judecătoriei Târgu Jiu, invocată din oficiu. Declină competența de soluționare a cauzei civile în favoarea Tribunalului Gorj – Secția I Civilă. Fără cale de atac”, a decis instanța.

Vizualizări: 5,629

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: