Un director din minerit cere daune de 1 euro. Motivul!

Constantin David, directorul Carierei Roșiuța, cere în instanță anularea hotărârii prin care a fost exclus din rândurile Partidului Mișcarea Populară, precum și daune morale de 1 euro.

David a fost candidatul PMP pentru Primăria Motru la alegerile locale din toamnă, reușind să obțină două posturi de consilier. Chiar înainte de alegerile parlamentare din decembrie, David a fost exclus din PMP, fiind acuzat că a discutat, pe ascuns, cu liberalii pentru o majoritate în Consiliul Local, fără acordul partidului.

În plus, lui David i s-a reproșat de către șefii PMP că ar fi negociat cu PNL postul de director al Carierei Roșiuța, din care fusese schimbat.

Imediat, David a contestat decizia de excludere din partid care duce la pierderea mandatului de consilier local. A menționat că nu a fost repus în funcția de director al carierei, ci a revenit pe post dintr-un concediu de trei luni.

Acțiunea a fost deschisă în instanță la începutul acestui an, cauza aflându-se pe rolul Tribunalului Gorj.

Directorul carierei miniere a cerut anularea Hotărârii nr. 3/02 decembrie 2020, dar și obligarea pârâtei, respectiv Partidul Mișcarea Populară Gorj, reprezentant de președintele Nicolae Davițoiu, la plata de daune materiale și morale în cuantum de 1 euro.

În motivarea cererii, directorul de la Roșiuța a precizat că, deși a obținut un rezultat foarte bun la alegerile locale, respectiv doi consilieri locali, „în condițiile în care niciodată partidul nu a obținut un astfel de rezultat”, a fost dat afară din partid fără prea multe explicații.

David spune a contestat în forurile interne decizia de excludere, dar nu a fost chemat la judecata comisiei de arbitraj și integritate a PMP Gorj. „Comisia de arbitraj și integritate nu a fost nici statutară și nici legală, fiind formată din membri incompatibili, afectând astfel obiectivitatea deciziei”, a acuzat David, făcând referire la Gheorghe Leșu Davițoiu, fratele șefului PMP Gorj, despre care susține că ar fi dorit excluderea sa din partid.

Pe 19 februarie, Tribunalul Gorj a respins cererea directorului David, ca fiind netimbrată. Acesta a făcut recurs, iar la termenul din 2 aprilie, instanța a declinat soluționarea cauzei.

„Admite excepţia necompetenţei funcţionale a Secţiei Contencios Administrativ Fiscal. Declină competenţa de soluţionare a cauzei, în favoarea Secţiei Civile I din cadrul Tribunalului Gorj. Fără cale de atac. Pronunţată azi, 02.04.2021, la Tribunalul Gorj, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, se arată în minuta instanței.

Vizualizări: 3,509

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: