Fiul judecătoarei Dafinescu a ieșit din arest

Mihai Dafinescu, fiul președintei Judecătoriei din Novaci, a ieșit din arestul preventiv în care a ajuns după ce a accidentat mortal o femeie. Tribunalul Dolj i-a admis cererea și l-a plasat în arest la domiciliu. “Înlocuiește măsura arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, de la data de 02.04.2021 până la data de 01.05.2021 inclusiv”, a stabilit instanța.

Potrivit procurorilor, în ziua de 19.08.2020, în jurul orei 22:10, în timp ce conducea sub influența alcoolului un autoturism marca BMW pe strada Dumbrava din orașul Novaci, jud. Gorj, din direcția DJ 665 către strada Bălani, tânărul a accidentat mortal o femeie care se deplasa în afara părții carosabile, pe partea stângă, în sens contrar față de direcția de mers a autoturismului, și a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.

Femeia de 52 de ani era însoțită de fiul ei de 16 ani. Victima a decedat la spital. Mihai Dafinescu (25 ani) s-a predat la poliție a doua zi dimineața. Deși trecuseră multe ore de la accident, încă mai avea urme că a consumat alcool.

„Acțiunea de ucidere prin lovirea cu autoturismul a fost comisă urmare a nerespectării dispozițiilor legale privind activitatea de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice. Circulând în afara carosabilului și sub influența băuturilor alcoolice, inculpatul a afectat siguranța circulației și dreptul la viață al victimei. Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Judecătoriei Craiova, spre competentă soluționare”, au transmis procurorii.

Vizualizări: 3,599

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: