Cere despăgubiri pentru că nu a fost pus viceprimar

Fostul viceprimar din Peștișani, Ilie Fuiorea, a depus o nouă acțiune în instanță împotriva prefectului de Gorj, a primarului Florin Pavel și a Consiliului Local, obiectul acțiunii fiind "obligația de a face". Fuiorea trebuia să fie repus în funcția de viceprimar încă de la finele anului trecut, când a obținut în instanță o decizie definitivă prin care a fost anulat ordinul de suspendare a sa din funcția de consilier local, lucru care nu s-a întâmplat. Acum fostul viceprimar cere în instanță și daune morale.

Ilie Fuiorea se zbate de câteva luni să revină la primăria Peștișani, având documente care îi dau dreptate. A câștigat la instanța din Bănie suspendarea ordinului prefectului prin care Consiliul Local Peștișani a luat act de încetarea mandatului său de consilier local, și, implicit, de viceprimar. De la începutul lunii decembrie, de când s-au pronunțat magistrații Curții de Apel Craiova, atât prefectul de la acea vreme, Alin Văcaru, cât și Consiliul Local au plasat de la unii la alții repunerea lui Ilie Fuiorea în funcție.
În data de 4 martie, acesta a depus o nouă acțiune în instanță, la Tribunalul Gorj, pe numele actualului prefect, Gheorghe Paraschivu, a primarului Florin Pavel, dar și a consilierilor locali din Peștișani, cu obligația de a face. Fuiorea spune că a cerut și daune morale. "Am depus o nouă acțiune, cu obligația de a face și toate drepturile salariale plus 80.000 lei daune morale. Am băgat la fel pe toată lumea, ca instanța să decidă, care dintre ei a greșit de nu m-au repus în funcție. Cine e de vină să-mi plătească. E definitivă, nu mai există loc de interpretare. E problema lor că se luptă în proceduri", a declarat Ilie Fuiorea.

Vizualizări: 447

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: