Cere o șansă și pentru partidele mici

Partidele parlamentare sfidează competiția electorală corectă, este de părere Marinela Strîmbulescu, candidat la Camera Deputaților din partea Partidului Verde.

"De ce nu găsiți partidele mici, neparlamentare, pe primele poziții din buletinele de vot? După ce și-au îngrășat conturile de subvenții din banii noștri și în detrimentul partidelor mici, partidele parlamentare sfidează practic competiția electorală corectă, considerând că la prima extragere la sorți pentru ordinea pe buletinele de vot să fie introduși doar ei, tocmai pentru a minimaliza șansa de a ajunge în Parlament a oamenilor noi și nepervertiți din partidele mici!", acuză candidatul Partidului Verde.

Această practică neloială de a fabrica legi în favoarea unor grupuri de interese și în detrimentul țării întregi se întâlnește în toate sectoarele și trebuie să înceteze urgent în Parlamentul României, a mai spus Marinela Strîmbulescu.

"Începând cu Constituția României și tot cadrul legislativ al țării trebuie analizat și revizuit, pentru că, dragi gorjeni, legile concepute de ei ne țin în ghearele acestui sistem corupt! Mergeți la vot și dați o șansă României, Partidul Verde, numărul 9 pe buletinul de vot!", a concluzionat tânăra aflată la prima candidatură.

Buletinele de vot pentru alegerea Senatului României vor avea tipărite 14 patrulatere pe buletinele din Gorj. Formațiunile parlamentare ocupă primele poziții. Ordinea este următoarea:

1.    Alianța USR PLUS

2.    Partidul Social Democrat

3.    Partidul Mișcarea Populară

4.    Partidul Pro-România

5.    Partidul Național Liberal

6.     Uniunea Democrată Maghiară din România

7.     Partidul Alianța Renașterea Națională

8.     Partidul Noua Românie

9.     Partidul Verde

10.  Partidul Socialist Român

11.  Partidul Ecologist Român

12. Partidul Puterii Umaniste (social-liberal)

13. Partidul România Mare

14. Partidul Alianța pentru Unirea Românilor

Pe listele de la Camera Deputaților se vor găsi și candidaturile propuse de organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale pentru toate circumscripțiile electorale.

Primele 14 poziții rămân neschimbate, aceleași ca la Senat, urmând apoi, în ordinea în care au fost trase la sorți, Asociația Partida Romilor „Pro-Europa”, Uniunea Croaților din România, Uniunea Armenilor din România, Uniunea Culturală a Rutenilor din România, Uniunea Ucrainenilor din România, Forumul Democrat al Germanilor din România, Uniunea Bulgară din Banat-România, Federația Comunităților Evreiești din România, Asociația Italienilor din România RO.AS.IT, Uniunea Democratică a Slovenilor și Cehilor din România, Uniunea Polonezilor din România, Uniunea Elenă din România, Uniunea Sârbilor din România, Asociația Macedonenilor din România, Uniunea Democrată Turcă din România și Comunitatea Rușilor Lipoveni din România.

Ultimul pe listă va fi candidatul independent Gheorghe Caralicea.

În total, pe buletinul de vot pentru Camera Deputaților se vor afla 32 de poziții.

Vizualizări: 1,214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: