Miruță (USR): Rezumatul e dur, dar realitatea din planul de restructurare e mai urâtă

Candidatul Alianței USR PLUS Gorj la Camera Deputaților, Radu Miruță, a comentat rezumatul planului de restructurare a Complexului Energetic Oltenia, publicat pe site-ul companiei.

Primul lucru care i-a atras atenția este acela că societatea pierde opt mii de salariați în următorii zece ani: “Ei scriu negru pe alb, asumat, că într-o perioadă foarte scurtă de timp, numărul angajaților ar rămâne pe la vreo patru - cinci mii, din vreo 12 mii acum. Este adevărat că patru mii și ceva sunt prin pensionare naturală, dar ceilalți?”.

Va fi un impact social fantastic, fără să se spună ce va fi pus în loc, acuză Radu Miruță, întrebându-se ce se va întâmpla cu familiile și cu firmele din județ.

Candidatul Alianței USR-PLUS la Camera Deputaților acuză guvernanții că fug de aceste adevăruri. “Ei fug de pronunțarea acestor lucruri și spuneam eu acum câteva zile că trag așa aer, ca dintr-o pungă, și încearcă să reziste cu aerul ăsta inspirat până după alegeri. Eu mă aștept ca partea pusă în rezumat să fie puțin mai frumoasă decât partea trimisă Comisiei Europene, că așa se întâmplă”, a mai spus Miruță la Radio Infinit.

Dar, mai spune președintele USR, deși rezumatul planului de restructurare, publicat după multe insistențe, relevă adevăruri dureroase, realitatea ar putea fi chiar mai dură. “Eu sunt convins că, dacă s-a putut face o poză mai frumoasă în acest rezumat a situației de acolo, în mod sigur s-a făcut, pentru că ăsta este și motivul real și rece pentru care ei nu pun la dispoziție întreg planul de restructurare. După vreo trei săptămâni de presiuni au început să pună câte un rezumat, rezumat la care, dacă ne uităm, este destul de dur, cu dat oameni afară, iar realitatea s-ar putea să fie puțin mai urâtă decât cea pe care au încercat ei să o glazureze în acel rezumat”, a punctat Radu Miruță.

Galerie foto


Vizualizări: 1,194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: