Davițoiu (PMP): Termenele din planul de restructurare nu vor fi respectate

Președintele PMP Gorj, Nicolae Davițoiu, a comentat joi planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia, publicat în sinteză de companie acum o săptămână.

Davițoiu a făcut referire la intenția CE Oltenia de a construi până în 2025 două grupuri pe gaze la Ișalnița și Turceni, dar și cinci parcuri fotovoltaice. “După părerea mea, planul de restructurare are niște termene care niciodată nu vor fi respectate. Nu sunt termene realiste. Ca să fie respectate, trebuia să fie în faza de proiectare deja. Știm foarte bine că un grup pe gaze durează minimum 6-7 ani din momentul în care este proiectat și până când este dat în funcțiune”, a spus Davițoiu la Radio Infinit.

Cu privire la faptul că societatea va rămâne cu 4.400 de salariați în 2030, din cei peste 12.000 pe care îi are în prezent, Davițoiu a spus că nu vor rămâne nici măcar aceștia. “Compania va avea mai puțini angajați în 2030, pentru că nu vor fi gata grupurile noi”, a spus Davițoiu.

Liderul PMP Gorj a lansat un scenariu nou în privința Complexului Energetic Oltenia. “Cred că societatea va solicita începând de anul viitor anumite păsuiri”, a spus Davițoiu.

Potrivit planului de restructurare publicat pe site-ul companiei, sunt trei scenarii luate în calcul, cel de lichidare imediată în cazul în care nu va fi aprobat planul de restructurare, cel al aprobării unui plan de restructurare fără investiții, care presupune închiderea capacităților din 2025, iar cel mai optimist este supraviețuirea societății cu 4.400 de salariați din cei peste 12.000 actuali, dar cu condiția unor investiții de 3,3 miliarde de euro. Planul de restructurare este în prezent în analiza Comisiei Europene.

Candidatul Partidului Ecologist Român Gorj la Camera Deputaților, Nicolae Ivăniși, a prezentat primul cele trei scenarii, fiind acuzat de liberali că scoate pe piață scenarii panicarde pentru a obține voturi. Între timp documentele au fost publicate pe site-ul CE Oltenia, sunt documente oficiale, dar chiar și așa liberalii neagă anumite date. Gheorghe Pecingină, candidatul PNL Gorj la Camera Deputaților, susține că nu este adevărat că societatea va rămâne cu 4.400 de salariați, deși informația a plecat de la companie, nu de la oamenii politici.

Galerie foto


Vizualizări: 1,134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: