Cere un aparat pentru Covid 19 la Târgu-Cărbunești. Motivul!

Managerul spitalului suport pentru Covid 19 din județul Gorj își dorește un aparat PCR ca să poată testa tot personalul medical la ieșirea din tură. Constantin Tîrziu a declarat că acum caută soluții pentru a obține fonduri să cumpere acest aparat modern, care ar putea genera automat rezulatele analizelor pentru coronavirus.

Directorul Spitalului de Urgență din Târgu-Cărbunești a explicat că și-ar dori un aparat PCR automat ca să poată testa toți medicii, asistentele medicale și personalul auxiliar din cadrul unității spitalicești.

Totul pentru a se asigura că toți colegii săi sunt sănătoși când intră și când ies din tură. „Un lucru foarte bun ar fi testarea cadrelor medicale, ceea ce eu cer de câteva săptămâni, și apoi testarea pacienților care se adresează. Avem nevoie de un aparat PCR. Eu mi l-aș dori pe cel mai bun, dar în funcție de posibilitățile financiare, o să decidem ce aparat luăm și nu o să luăm unul doar să avem în dotare încă un aparat, să avem un aparat care, în orice moment, ne arată o testare corectă. Dacă nu o să primim din alte părți, îl luăm din bugetul spitalului”, a declarat Constantin Tîrziu, la Radio Infinit.

Un astfel de aparat este costisitor mai ales și pentru că nu va fi nevoie să fie manevrat de un personal instruit în alte laboratoare din țară. Acesta va putea genera automat rezultatele analizelor și ar putea fi folosit de angajații din cadrul laboratorului din Târgu-Cărbunești. Constantin Tîrziu a explicat că acum caută fonduri ca să poată cumpăra un astfel de aparat: „PCR-ul automat nu presupune aceleași lucruri tehnic vorbind. Am zis întotdeauna să cerem unul automat. Chiar medicii angajați la noi pe laborator, biologii, biochimiștii ar putea vedea aceste rezultate. Tatonăm și noi terenul să vedem cum îl putem obține, fie de la Ministerul Sănătății, cu o cofinanțare, cu bani europeni. O să caut cea mai bună posibilitate să nu luăm bani de la spital”.

În prezent, există un laborator genetic care depistează coronavirusul, la Târgu Jiu. Acesta a fost donat de Asociația Oamenilor de afaceri din județul Gorj și a fost deja acreditat de Ministerul Sănătății.

Vizualizări: 1,016

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: