Cerere de strămutare a dosarului de malpraxis de la Cărbuneşti

Avocatul familie din Prigoria, care cere daune morale pentru moartea fetiţei de numi o lună. cere strămutarea dosarului la o altă judecătorie din țară. Astăzi părinții micuței au fost chemați pentru declarații la Colegiul Medicilor. Familia Stoicoiu cere daune morale de 800 de mii de euro Spitalului din Cărbuneşti şi unor doi medici, Ştefan Buşu şi Daniela Constantinescu. Cei doi soţi cred că spitalul şi medicii sunt vinovaţi că şi-au pierdut fetiţa la numai o zi de la externarea din unitatea spitalicească.

Cererea de strămutare a dosarului formulată de avocatul Fundației ,,Neminem Laedere” este obiectivă mai ales că nu se mișcă lucrurile în această cauză. Instrumentarea dosarului este îngreunată de oamenii legii din Târgu-Cărbunești, susține avocatul Alexandu Ulmeanu, care reprezintă în instanță familia Stoicoiu din Prigoria. Aceștia și-au pierduț fetița din cauza unui diagnostic greșit pus de doi medicii din Târgu-Cărbunești, care au tratat-o pe copilă de rinofaringită, deși aceasta suferea de pneumopatie interstițială. Avocatul cere în instanță daune morale de 800 de mii de euro celor doi medici, dar și Spitalului din Târgu-Cărbunești. Mai mult decât atât, Alexandru Ulmeanu acuză poliția că trage de timp, iar faptul că Daniela Constantinescu este soția unui fost procuror din Târgu-Cărbunești, acum judecător la Tribunalul Gorj, l-a determinat pe avocat să ceară strămutarea dosarului în alt județ. „Dosarul este deocamdată suspendat până la judecarea cererii de strămutare, care va fi pe 18 aprilie. Nu contează unde va fi strămutat. Acolo unde hotărăște instanța. Unde nu va fi influențată ancheta și mersul procesului de anumite interes. Oriunde în țara numai la Gorj să nu rămână. În mod normal cauza nu ar trebui să se desfășoare unde evenimentele tragice s-au petrecut. Nu poate exista obiectivitate. Toată lumea cunoaște pe toată lumea, toată lumea are grade de rudenie cu toată lumea sau e prietenă cu toată lumea. Din păcate nu se întâmplă nimic cu dosarul penal. Nu am fost anunțat de nicio modificare. Raportul de necropsie nu este plătit de luni bune, dar nici nu ni se dă factura să plătim noi. Dacă dosarul va mai sta acolo nu am niciun motiv să fiu optimist“, a declarat avocatul.

INTEROGATORIU

Părinții micuței au fost chemați astăzi la Colegiul Medicilor pentru audieri „Am fost chemat și eu și soția mea la Colegiul Medicilor. Nu știm de ce. Probabil ca să ne mai pună ceva întrebări sau să se spună date din anchetă, dacă s-a finalizat. Eu am mai fost odată, iar soția mea este pentru prima dată. Sper să fie sancționați vinovații“, a precizat Ion Stoicoiu.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: