Cererea lui Ponta legată de dosarul Turceni - Rovinari, respinsă

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins luni cererile și excepțiile formulate de avocații lui Victor Ponta și Dan Șova în dosarul "Turceni - Rovinari", judecătorii stabilind că probele administrate de procurori sunt legale.

La termenul din 6 noiembrie al procesului, avocații lui Victor Ponta și Dan Șova au ridicat mai multe excepții prin care au contestat competența și legalitatea sesizării ÎCCJ, modul în care procurorii au administrat probele în dosar, au efectuat actele de urmărire penală și au solicitat retrimiterea rechizitoriului la DNA.

Judecătorii au respins luni aceste excepții și au dispus începerea judecării pe fond a dosarului.

"Respinge, ca neîntemeiate, cererile și excepțiile invocate de inculpații Ciurel Laurențiu-Dan, Graure Laurențiu-Octavian, Șova Dan-Coman și Ponta Victor-Viorel. Constată legalitatea sesizării Înaltei Curți de Casație și Justiție cu rechizitoriul nr. 122/P/2012 din 16 septembrie 2015 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție — Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, privind pe inculpații Ciurel Laurențiu-Dan, Cristea Dumitru, Graure Laurențiu-Octavian, Șova Dan-Coman și Ponta Victor-Viorel, legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecății. Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare", se arată în decizia instanței.

Urmează ca pe data de 17 decembrie 2015 instanța să verifice controlul judiciar în cazul lui Dan Șova.

Sursa: www.agerpres.ro

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: