Cereri pentru subvenţia la căldură începând cu 20 octombrie

Târgujienii cu venituri mici pot începe să-şi strângă documentele în vederea solicitării ajutorului pentru încălzirea locuinţei. Asta pentru că Primăria Târgu Jiu va începe să primească cereri începând cu data de 20 octombrie. Vor beneficia de sprijin familiile şi persoane care îşi încălzesc locuinţa cu gaze naturale, lemne şi combustibili solizi, precum şi cu energie electrică. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, cuantumul subvenţiei se menţine la acelaşi nivel ca anul trecut, la fel condiţiile ce trebuie respectate.

Primăria Târgu Jiu a început tipărirea cererilor pentru solicitarea ajutoarelor de încălzire a locuinţei. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, cererile şi documentele doveditoare se vor depune tot la cluburile vârstei a treia. „Cetăţenii din Municipiul Târgu Jiu îşi pot depune, începând cu data de 20 octombrie, cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire pentru sezonul rece 2015-2016. Anul trecut au fost completate un număr de 5000 de cereri, anul acesta ne aşteptăm ca numărul acestora să fie aproximativ la fel, totuşi s-a dispus tipărirea unui număr mai mare de formulare pentru a putea fi refăcute în cazul unor eventuale greşeli de completare. Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei cu energie termică, gaze naturale, energie electrică se acordă pe bază de cerere însoţită de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile acesteia. Anul acesta nu există modificări legislative”, a declarat Lavinia Truşcă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Solicitanţii nu trebuie să deţină clădiri sau alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu şi a anexelor gospodăreşti; terenuri de împrejmuire a locuinţei şi curtea aferentă şi alte terenuri intravilane care depăşesc 1.000 mp în zona urbană şi 2.000 mp în zona rurală; să nu aibă autoturism sau motocicletă cu o vechime mai mică de zece ani. De asemenea, vor fi excluşi de la acordarea subvenţiilor pentru încălzirea locuinţei târgujienii care au depozite bancare cu o valoare de peste 3.000 de lei. Vor beneficia de sprijin financiar pentru încălzirea locuinţei cu energie termică familiile care realizează venituri de până la 786 de lei pe membru şi 1.082 de lei în cazul persoanelor singure. De ajutorul bănesc pentru încălzirea locuinţei cu lemne, energie electrică şi gaze naturale pot beneficia familiile şi persoanele singure care realizează venituri de până la 615 lei pe membru de familie. 

Vizualizări: 233

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: