Aproape 800 de vârstnici sărbătoriţi la Fărcăşeşti

Autorităţile locale din Fărcăşeşti au organizat un program special pentru vârstnicii din comună, de ziua lor. Aproape 800 de pensionari de pe raza comunei au fost invitaţi să petreacă în data de 4 octombrie, din Rovinari şi Fărcăşeşti, acolo unde autorităţile le pregătesc o masă festivă şi un program artistic susţinut de artişti gorjeni. Mai mult, autorităţile locale asigură şi transportul pensionarilor la locul petrecerii.

Ziua Persoanelor Vârstnice va fi sărbătorită la Fărcăşeşti duminică, 4 octombrie. Pensionarii cu vârste de peste 60 de ani au fost invitaţi de autorităţile locale să petreacă cu mult fast. Circa 50.000 lei a alocat administraţia locală pentru acest eveniment. "Pentru vârstnicii din localitate am pregătit pentru duminică o masă festivă în două locuri, una în Rovinari la restaurant şi una la căminul cultural. Fiind comuna împărţită în două nu putem să aducem pe toţi cetăţenii într-un singur loc. Am avut 770 de invitaţii care s-au transmis celor îndreptăţiţi. Pentru dumnealor avem solişti de muzică populară şi instrumentişti de la Şcoala Populară de Artă. Pensionarii din satele Roşia Jiu, Rogojelu, Timişeni vor merge la restaurantul din Rovinari, iar cei din satele Peşteana de Jos, Valea cu Apă, Fărcăşeşti, Moşneni vor merge la căminul cultural "La Vultur " din satul Peşteana de Jos. Vom asigura transportul tuturor către aceste localuri. Ora de început este 12 pentru restaurantul de la Rovinari şi ora 13 la căminul cultural", a declarat Dănuţ Bălu, primarul comunei Fărcăşeşti.

Şi copiii din comună vor susţine un program artistic pentru vârstnicii din comună. O echipă de elevi de la Şcoala Gimnazială "Victor Popescu" îi vor încânta pe cei prezenţi la manifestări cu un program de dansuri populare, fiind echipaţi cu costumele populare achiziţionate de către Consiliul Local Fărcăşeşti.

Vizualizări: 201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: