Medic la taclale cu asistentele, pacientul la uşă

Directorul Spitalului Judeţean din Târgu Jiu, Tiberiu Tătaru, a povestit, într-o emisiune TV, două situaţii în care un medic din unitate a dat un diagnostic greşit şi altul stătea la taclale cu asistentele, iar pacientul aştepta să-şi termine discuţia. Cazurile vor fi dezbătute în Consiliul Medical lunar al spitalului.

Directorul Tiberiu Tătaru a fost cu directorul medical Marilena Davidescu la o emisiune TV în care se discuta despre situaţia spitalului. Tătaru a vorbit de investiţii de milioane de lei în aparatură menţionând că cei aproape 200 de medici au condiţii bune de lucru. Totodată, el a dat de înţeles că sunt probleme de atitudine a medicilor faţă de pacienţi. Pe de o parte, Tătaru dă exemplul unui medic care a trimis un pacient la o secţie care nu putea rezolva problema lui. Acelaşi pacient este trimis, până la urmă la secţia unde poate fi ajutat, dar acolo dă de o echipă medicală preocupată de discuţiile persoanele, iar omul stă pe la uşă. „La Dermatologie, la Pasarelă, era un pacient pe care îl cunoşteam şi întâmplător eram într-o vizită de lucru şi l-am întâlnit prin curte. Avea un psoriazis şi medicul de familie l-a trimis la Pasarelă. Nu i-a spus unde. Omul nu a ştiut şi a ajuns la Oncologie. Medicul i-a făcut o uşoară anamneză şi l-a trimis la Fizioterapie. Când a ieşit ne-am întâlnit şi mi-a povestit. Am rămas surprins. L-am rugat să meargă la Dermatologie până discut eu cu medicul. Mi-a spus că într-adevăr nu s-a uitat pe documente şi l-a trimis la Fizioterapie. Nu înţeleg ce legătură are, dar după Consiliul Medical o să mă elucidez. La Dermatologie, pacientul era pe bancă şi chiar în faţă cu băncuţa de pe hol era doamna doctor şi doamnele asistente, care stăteau de vorbă. Întreb, v-a consultat? Nu, pentru că nu au avut timp. Sunt lucruri care nici mie nu-mi plac. Dacă erau ocupate e de înţeles, dar dacă ai un singur pacient la uşă e păcat să-l lase să aştepte 30 de minute...“, a povestit acesta la TV Sud.

Pe parcursul emisiunii, medicul de la Oncologie a comunicat, printr-un SMS, că trimisese pacientul la ambulatoriul din spital, nu la Fizioterapie.

tibi_tataru

Vizualizări: 352

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: