Cerna Sat, pus în valoare prin reabilitarea unui drum

Autorităţile locale din Padeş fac demersuri în această perioadă pentru reabilitarea drumului ce face legătura între satul Motru Sec şi Cerna-Sat. Pentru ca drumul să fie practicabil se impune asfaltarea pe o distanţă de câţiva kilometri. Odată ce acest drum va fi reabilitat, se va putea ajunge într-un timp redus în satul de vacanţă.

Cea mai mare parte din drumul ce leagă cele două sate ale comunei Padeş, respectiv Motru Sec şi Cerna Sat, a fost deja asfaltată. Administraţia locală spune că va căuta finanţare pentru a recondiţiona acest drum în totalitate. “Avem 10 km de asfalt acum spre satul Cerna. Pe partea cu Motru Sec, din cei 17 km cât avem până la Cerna Sat 10 km îi avem de asfalt, iar anul viitor intenţionez să termin cei 7 km de asfalt până în Cerna Sat.  Este un drum de acces între Motru Sec şi Cerna Sat, este unul dintre drumurile de legătură important. Acesta este cel mai scurt drum. Pe varianta cealaltă sunt 60 de km”, a declarat Mihăiţă Troacă, primarul comunei Padeş.

Primarul Mihăiţă Troacă spune că a primit promisiuni pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a acestui drum. “Cei 7 km ne costă undeva la peste un milion de euro. Avem promisiuni de la Ministerul Dezvoltării şi de la Consiliul Judeţean. Am înţeles că va ieşi ghidul care ne dă voie să accesăm fonduri europene pentru apă, canal şi drumuri. Dacă vom găsi finanţare, anul viitor vom termina lucrările de reabilitare la acest drum”, a precizat primarul.

Autorităţile locale spun că vor să crească potenţialul turistic al comunei Padeş. Prin reabilitarea acestui drum şi turiştii vor putea ajunge mai repede la satul de vacanţă.

Vizualizări: 513

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: