Primăria Runcu, dotată cu ambulanţă

Cetăţenii comunei Runcu cu probleme medicale nu vor mai trebui să aştepte zeci de minute o autosanitară pentru a putea ajunge la cel mai apropiat spital. Asta pentru că administraţia locală a reuşit să achiziţioneze o ambulanţă la primărie care va prelua de aici înainte pacienţii din zonă, cu excepţia cazurilor foarte grave. Mai mult decât atât, ambulanţa primăriei va deservi şi postul Salvamont din localitate.

Administraţia locală din Runcu a obţinut ambulanţa prin transfer de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj. Circa 20.000 lei a alocat primăria pentru dotarea autosanitarei ce va deservi atât cetăţenii comunei cât şi turiştii care vor vizita Cheile Sohodolului. „Ambulanţa a fost dusă într-un service autorizat şi echipată conform standardelor europene. În acest moment am primit avizul de la Comisia Naţională a Medicamentului pentru autorizarea acestui tip de ambulanţă, tip A, mai exact pentru transportul pacienţilor de la Runcu spre spitalele din municipiul Târgu Jiu. Intenţionăm să scurtăm timpii de intervenţie ai ambulanţei de la Târgu Jiu la Runcu şi de la Runcu la Târgu Jiu prin implicarea noastră în transportul persoanelor cu probleme medicale. Ambulanţa noastră este acreditată pentru transportul persoanelor însă nu putem transporta persoanele care sunt într-un stadiu critic din punct de vedere medical. Acordăm un prim ajutor şi transportăm pacientul la primul spital din apropiere”, a declarat Adi Câmpeanu, primarul comunei Runcu.

Administraţia locală nu a fost nevoită să facă angajări pentru a putea pune în funcţiune ambulanţa primăriei. „Conducător auto are primăria şi colaborăm cu cabinetele medicale de pe raza localităţii Runcu care ne asigură asistenţa medicală pacientului. Nu vom plăti decât combustibilul aferent acestei ambulanţe”, a precizat primarul comunei Runcu.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: