Şcolile din Padeş, pregătite pentru noul an şcolar

Cei aproape 700 de copii de pe raza comunei Padeş vor putea studia în condiţii optime în noul an şcolar 2014-2015. Asta pentru că, pe perioada vacanţei, unităţile de învăţământ de pe raza comunei au fost pregătite din toate punctele de vedere. Cu sprijinul administraţiei locale, au fost efectuate lucrări atât de modernizare, cât şi reparaţii şi igienizări. Necesarul de combustibil solid pentru perioada rece a fost asigurat. 

La nivelul comunei Padeş funcţionează un număr de 7 unităţi şcolare. Este vorba de Şcoala Primară Apa Neagră, Şcoala Gimnazială Padeş, Şcoala Primară Văieni, Şcoala Gimnazială Călugăreni, Şcoala Gimnazială Motru Sec, Grădiniţa Motru Sec şi Şcoala Primară Cloşani. În aceste unităţi de învăţământ vor studia cei 680 de şcolari şi preşcolari din cele opt sate apartenente. Clădirile au fost pregătite pe perioada verii astfel încât elevii să studieze în cele mai bune condiţii.

Cea mai importantă investiţie realizată cu sprijinul administraţie locale vara aceasta a fost aceea de la Şcoala Gimnazială Padeş, unde a fost construită o toaletă modernă în interiorul clădirii, care va deservi atât elevii şcolii, cât şi cadrele didactice. Reparaţii majore au fost făcute şi la Şcoala Gimnazială Călugăreni, acolo unde a fost schimbată vechea tâmplărie din lemn cu tâmplărie PVC, aşa cum anul trecut s-a procedat şi la unitatea de la Motru Sec.

La Şcoala Primară Cloşani, primăria a schimbat în totalitate acoperişul unităţii. „Referitor la începerea în bune condiţii a noului an şcolar fac cunoscut că, împreună cu comunitatea locală, am luat toate măsurile ce se impun, în sensul de a asigura condiţiile optime necesare desfăşurării procesului instructiv-educativ. Am făcut igienizarea în totalitate, deratizare, dezinsecţie. Am solicitat avizele necesare de funcţionare la DSP, am încercat să creăm condiţii cât mai moderne pentru toate unităţile de învăţământ. Cu sprijinul primăriei Padeş, am construit şi finalizat în vară o toaletă modernă la şcoala de centru, Şcoala Gimnazială Padeş, în interiorul unităţii”, a declarat Constantin Pora, directorul Şcolii Gimnaziale Padeş. 

Şcolile, aprovizionate cu lemne pentru sezonul rece

Pentru că Padeş este o comună aflată în zonă de munte, iar încălzirea unităţilor şcolare se face de la începutul lunii octombrie, aprovizionarea cu combustibil a fost făcută din timp. „Avem aprovizionate cu combustibil solid 100% unităţile şcolare. Avem montate centrale termice la şcolile mari, Padeş, Călugăreni şi Şcoala Primară Cloşani. În viitor avem promisiune, pentru bugetul pe 2015, de la domnul primar că ne vor aloca şi fondurile necesare în vederea montării centralei termice la Şcoala Gimnazială Motru Sec. Am făcut deja construcţia, doar trebuie montate acele cazane. La o şcoală gimnazială consumăm aproape 10 maşini de lemne, care duc undeva la 20.000 lei , cu tot cu transport, pe sezon”, a precizat directorul Constantin Pora.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: