Cetăţenii comunei Dăneşti vor plăti taxă de salubrizare

O taxă de 10 lei pe lună de gospodărie vor plăti de aici înainte cetăţenii comunei Dăneşti pentru că li se ridica gunoiul de la poartă. Administraţia locală a încheiat un contract cu societatea Polaris în acest sens, care este operatorul regional de salubritate. Până acum costurile erau suportate de primărie, din fonduri de la bugetul local.

Primăria Dăneşti a renunţat la înţelegerea pe care a avut-o până acum cu firma Consiliului Local Rovinari, Apă Canal Salubritate, pentru ridicarea deşeurilor menajere de la nivelul localităţii. Până acum gunoaiele erau preluate în containere care erau amplasate în diverse puncte amenajate în toate satele comunei. Autorităţile locale spun că de aici înainte firma Polaris va colecta deşeurile menajere de la cetăţeni şi că fiecare gospodărie va fi taxată. Primăria plătea până acum circa 2500 lei lunar pentru acest serviciu, spune primarul Emilian Rusu. "O dată ce încheiem noi contractul, firma Polaris poate veni să încheie contract cu fiecare familie în parte. S-a stabilit prin hotărâre de Consiliu, consilierii au fost de acord cu oferta venită de la Polaris, şi anume 10 lei/lună/gospodărie. Resturile menajere vor fi preluate de la cetăţeni de 4 ori pe lună. Cetăţenilor nu li s-a părut o sumă mare, oamenii sunt de acord încheie aceste contracte. Până acum aveam un contract cu o firmă de la Rovinari, aceştia veneau şi le ridicau de câte ori erau solicitaţi de către noi iar plata era făcută de către primărie. Scăpăm de o cheltuială, acum cade pe seama oamenilor, aşa cum este peste tot. Sperăm să nu mai fie atâtea resturi menajere aruncate peste tot. Probabil se vor mai arunca, pentru că, în definitiv, cele mai multe sunt aruncate de cei care trec în tranzit pe drumurile principale", a declarat Emilian Rusu, primarul comunei Dăneşti.   

Primăria nu va renunţa la toate containerele din comună. O parte vor rămâne şi vor fi scoase din uz treptat. Cetăţenii care vor încheia contract cu operatorul de salubritate vor primi şi pubele spre mijlocul anului viitor. Până atunci resturile menajere vor fi colectate în saci.  

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: