CFR vrea penalități de la CE Oltenia

Complexul Energetic Oltenia a fost dat în judecată de către CFR Marfă. Dosarul, având ca obiect pretenții, a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Gorj – Secția Contencios administrativ și fiscal la data de 25 iulie 2019.

Compania de stat a cerut ca CE Oltenia să fie obligat la plata sumei de circa 160 de mii de lei, reprezentând dobânzi penalizatoare, sumă actualizată cu indicele de inflație la data plății.

ANAF a obligat CFR Marfă, în urma unor controale, să recupereze acești bani. Este vorba de penalități de întârziere datorate de CE Oltenia în baza a trei contracte de transport cărbune încheiate în anul 2011. Concret, compania din Gorj a achitat cu întârziere sumele aferente contractelor de achiziții publice.

Tribunalul Gorj a  declinat competența de soluționare a cauzei în favoarea Judecătoriei Târgu Jiu, motivând că acest litigiu trebuie rezolvat de instanța civilă de drept comun. La rândul său, Judecătoria Târgu Jiu și-a declinat competența, iar procesul a ajuns pe rolul Curții de Apel Craiova.

Zilele trecute, instanța din Bănie a decis ca disensiunile dintre cele două companii de stat să fie soluționate de către judecătoria din Târgu Jiu.

Vizualizări: 2,955

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: