Cum se repară simplu maioneza tăiată

Cel mai simplu mod de a strica maioneza este să te grăbești să o faci. Dar există metode destul de simple de a repara maioneza tăiată, de cele mai multe ori adăugând un ingredient aflat la îndemână.

Un moment de neatenție este suficient atunci când te grăbeşti pentru ca maioneza de sărbători, pentru ouăle umplute sau pentru salata boeuf, să se taie cum se spune atunci când aceasta nu mai are consistenţă. Chiar dacă ți se întâmplă asta, nu este nevoie să o arunci pentru că sunt o serie de trucuri care te vor ajuta să previi ca maioneza să se taie sau să o repari.

1.Adaugă două linguri de apă clocotită, este un truc rapid pentru a repara maioneza tăiată dar ai grijă apoi să amesteci ușor. Apa va ajuta la „legarea” ingredientelor și va ajuta gălbenușul de ou să se amestece mai bine cu uleiul. Adaugă prima lingură de apă clocotită și amestecă, iar dacă ingredientele nu s-au omogenizat, abia apoi pune-o și pe a doua. Nu adăuga însă foarte multă apă, întrucât riști ca toată compoziția să devină prea subțire sau să se lichefieze.

2. Adaugă încă un gălbenuș de ou. Maioneza tăiată poate fi salvată și prin adăugarea unui gălbenuș de ou, însă trebuie să ai mare grijă la cum îl incorporezi în compoziție. Cel mai bine este să pui gălbenușul crud într-un castron, apoi să adaugi treptat maioneza, amestecând bine de fiecare dată, astfel încât acesta să se contopească bine cu celelalte ingrediente.

3.Adaugă încă o lingură de muștar. Dacă maioneza este prea subțire, poți încerca să îi redai consistența folosind încă o lingură de muștar. Ai grijă însă ca muștarul să fie la temperatura camerei, altfel nu se va lega bine cu restul compoziției. De altfel, unul dintre cele mai importante sfaturi în prepararea maionezei este ca toate ingredientele folosite să fie la temperatura camerei, pentru a evita tăierea preparatului din cauza diferențelor de temperatură.

Vizualizări: 18,014

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: