Reţetă rapidă de pește cu cartofi la cuptor

Peştele este un aliment recomandat tuturor mai ales în perioadele în care avem nevoie de o alimentaţie specială pentru a îmbunătăţi imunitatea organismului. Acesta poate fi preparat în multe moduri, dar cea mai rapidă reţetă este cea de peşte la cuptor.

În funcţie de preferinţe puteţi alege peștele dorit şi îl puteţi prepara cu cartofi, la cuptor.

Ingrediente:

-800 g file de pește

-10 cartofi de mărime medie

-2 cepe

-250 g smântână 10%

-300 ml de lapte

-100 g de cașcaval ras

-2 linguri de făină

-2 linguri de ketchup

-sare

-piper negru măcinat

-ulei vegetal

Mod de preparare: Fierbeți puţin cartofii, dar aveţi grijă să fie puțin cruzi pentru că se vor mai coace la cuptor. Scurgeți-i de apă și lăsați-i să se răcească.

Curățați cepele și dați-le prin răzătoare, apoi prăjiți-le într-o tigaie cu ulei încins. Adăugați în tigaie făina și amestecați, apoi mai gătiți timp de câteva minute.

Turnați în tigaia cu ceapă smântâna și ketchup-ul. Amestecați și prăjiți înăbușit timp de încă 2 minute. Turnați în tigaie laptele și amestecați. Fierbeți timp de câteva minute. Potriviți sosul cu sare și piper negru măcinat.  

Tăiați apoi cartofii felii. Ungeți o tavă (sau formă) de copt cu ulei și aranjați în tavă cartofii. Acoperiți cartofii cu peștele, tăiat bucăți. Turnați în tavă sosul pregătit şi coaceți peștele în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 220°C timp de 40 de minute. Cu 10 minute înainte ca peștele să fie gata, presărați-l cu cașcaval ras.

La dorință, puteți înlocui cartofii cu conopida sau alte legume preferate. La fel, peștele în sos de lapte poate fi copt și de sine stătător.

Vizualizări: 685

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: