Chirițescu, funcție de conducere la UCB

Profesorul universitar Dorel Chirițescu a fost validat de Senatul Universității „Constantin Brâncuși” în funcția de decan al Facultății de Științe Economice. Chirițescu a preluat mandatul Ceciliei Răbonțu, căreia Consiliul Facultății i-a retras sprijinul, spune președintele Senatului UCB, Adrian Gorun. Chirițescu va fi decan interimar, până la organizarea unui concurs.

Trei persoane au fost nominalizate pentru a ocupa, interimar, funcția de decan al Facultății de Științe Economice. Este vorba de Lucian-Ion Medar, Dorel Chirițescu și Aniela Bălăcescu. Postul s-a vacantat după ce fostul decan, Cecilia Răbonțu, a rămas fără susținerea membrilor din Consiliul Facultății. „În condițiile în care se retrage avizul, este clar că decanul respectiv este eliberat din funcție. Consiliul a desemnat trei persoane, transmise la Senat, pentru a li se da acordul de a ocupa interimar funcția, noi i-am validat pe toți și am solicitat la Consiliu să stabilească unul dintre ei. Așa au validat cu 12 voturi, probabil din 16, pe Dorel Chirițescu. Conform legii, am validat hotărârea Consiliului”, a declarat Adrian Gorun, președintele Senatului UCB.

Propunerea a fost validată de senatori în ședința din data de 13 aprilie. Dorel Chirițescu a spus că nu a fost încă instalat în funcție pentru că rectorul Luminița Popescu nu a emis până acum o decizie în acest sens. „Urmează să i se emită. Nu este un termen, se emite de regulă imediat după hotărârea de Senat. Hotărârea de Senat a fost publicată, deci trebuia să emită decizia. Au fost sărbătorile”, a explicat Gorun.

Chirițescu este profesor titular la Facultatea de Științe Economice. În trecut a deținut și alte funcții de conducere în cadrul universității, printre care și cea de prorector.    

Vizualizări: 2,675

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: