Alexandra Giurcă: „Cânt muzică populară, dar ascult hip-hop”

Alexandra Giurcă în vârstă de numai 15 ani a demonstrat că poate să ducă la bun sfârşit mai multe activităţi dintre care muzica populară şi teatrul. Deşi cântă muzică populară încă de la grădiniţă, Alexandra recunoaşte că un alt gen de muzică, aflat la polul opus, este pe placul ei şi îl ascultă întodeauna cu plăcere.

Reporter: Când te-ai apucat de muzică şi de ce nu ai ales hip-hop-ul dacă tot îţi place?

Alexandra Giurcă: Muzica m-a atras încă de la grădiniţă dar serios am început în clasa a III-a. Doamna învăţătoare mi-a descoperit talentul şi m-a îndrumat către Palatul Copiilor unde am rămas 2 ani. Nu am ales hip-hop-ul pentru că nu poţi să faci acest gen de muzică la Târgu Jiu şi pentru că eu doar ascult acest gen de muzică dar nu cred că mi-ar plăcea să şi cânt.

Reporter: În prezent unde eşti elevă?

Alexandra Giurcă: Sunt elevă în clasa a IX-a la Liceul de Muzică şi Arte Plastice, secţia Artă Dramatică şi sunt şi elevă în anul 4 la Şcoala Populară de Artă.

Reporter: Aşadar eşti pasionată şi de teatru. Cum reuşeşti să le împaci pe amândouă?

Alexandra Giurcă: Ţinând cont că teatrul se bazează şi pe muzică le fac în paralel, îmi fac timp pentru amândouă pentru că nu pot renunţa la niciuna şi pentru că îmi place să nu pierd timpul aiurea.

Reporter: Dar pe viitor va trebui să alegi doar una din ele şi atunci care va fi aceea?

Alexandra Giurcă: Ştiu că îmi vor ocupa prea mult timp dacă mă decid să le fac pe amândouă aşa că în principiu voi alege teatrul pentru că îmi place mai mult dar nici muzica nu o voi abandona definitiv.

Reporter: Care au fost cele mai mari succese pe care le-ai avut până acum ca şi „actriţă”?

Alexandra Giurcă: Cele cu care mă mândresc pînă acum sunt locul 2 la Dej la o piesă de teatru în limba franceză şi locul 3 la „Elvira Godeanu“ la piesa „Pe urmele lui Eminescu”, dar am avut şi numeroase spectacole.

Reporter: Şi în ceea ce priveşte muzica, te declari la fel de mulţumită?

Alexandra Giurcă: Da, nu mă pot plânge nici de muzică. Am luat locul 2 la Cluj, locul 2 la Festivalul „Pe fir de baladă” din Târgu Jiu şi două locuri de 1 la Rovinari.

Reporter: Cum te descurci pe scenă atunci când interpretezi un rol, ai emoţii?

Alexandra Giurcă: Emoţiile au fost la început acum pot să spun că nu mai am aproape deloc, am învăţat să mi le controlez şi ţinând cont de faptul că îmi place nu am probleme cu replicile pentru că am o memorie foarte dezvoltată şi le reţin cu mare uşurinţă. Este un atuu al meu ca să zic aşa.

Reporter: Dintre actorii teatrului nostru românesc, care sunt îi consideri tu ca fiind nişte exemple de urmat?

Alexandra Giurcă: Pentru mine artişti în adevăratul sens al cuvântului sunt Carmen Tănase, Stela Popescu, Gheorghe Visu.

Reporter: În ceea ce priveşte muzica populară, pe cine simpatizezi?

Alexandra Giurcă: Îmi place foarte mult să o ascult pe doamna Lucreţia Ciobanu. De la dânsa am şi foarte multe din cântece mele ciobăneşti.

Reporter: Spune-mi câteva dintre componentele costumului pe care îl porţi acum.

Alexandra Giurcă: Acest costum e specific zonei Novaci şi e compus din basma, ciupag, vestă, şoarţe, fustă şi săcăteu.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: