Chiţoiu: Angajamentele din scrisoarea de intenţie au rămas ferme

Ministrul Economiei Daniel Chiţoiu a declarat, într-un interviu dat în presa centrală, că a semnat proiectul de hotărâre pentru listarea la bursă, prin majorare de capital, a unor procente din Complexul Energetic Oltenia (CEO). De asemenea, Chiţoiu a dat asigurări că la CEO va fi implementat managementul privat până la finalul anului.

La următoarea vizită a reprezentanţilor FMI, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene, din 10-15 ianuarie, aceştia se aşteaptă să aibă o întrevedere cu managerul privat al CEO. „Am introdus la Electrica Furnizare, la Complexul Energetic Oltenia. S-au depus candidaturile si la CEO şi la board, acum sunt in procedura de selecţie a  listei scurte. Deci Oltenia va avea în mod cert si după ce vom selecta head-hunter, vom avea la Nuclearelectrica, Transelectrica, Transgaz, Romgaz“, a declarat ministrul Daniel Chiţoiu.

Hotărâre de Guvern pentru listarea la bursă a 15% din CEO

De asemenea, Chiţoiu a menţionat că „celelalte angajamente din scrisoarea de intenţie au rămas ferme“. Ministrul a declarat pentru Hotnews că recent a semnat un proiect de hotărâre pentru listarea CEO. „De asemenea, la Complexul Energetic Oltenia. Chiar zilele acestea am semnat proiectul de HG privind de listare a 15%, tot prin majorare de capital. Deci si acolo avem nevoie de bani pentru  investiţii. Deci dorinţa mea si a Guvernului este de a continua intr-un ritm mult mai accelerat privatizările, dar in acelaşi timp sa avem de câştigat, atât  prin atragerea de capital, cat si printr-un preţ corect pe acţiunile companiilor“, a declarat Chiţoiu.

Ciurel: Este necesară o temporizare

Interesantă este şi declaraţia dată ieri de directorul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, pe această temă. Ciurel a dat ieri asigurări, în conferinţa de presă la care Pandurul nu a fost invitat, că şi în ceea ce priveşte majorarea de capital există o… temporizare. „Încă o dată vreau să spun şi să asigur colegii mei din cele mai îndepărtate cariere că până la ora asta nu s-a făcut nimic şi nu există absolut nicio intenţie nici de la OPSPI, nici de la minister, să fi cerut cuiva din Directorat să facă vreo acţiune în acest sens (n.r.: al privatizării majoritare). Şi vă pot spune că nici cu IPO nu suntem chiar în grafic”, a explicat Ciurel. „Vom găsi cu greu posibilitatea de a vinde cu un câştig bun din vânzarea a 15% din acţiunile companiei. De aceea cred că o temporizare este necesară, să vedem cu se stabilizează pieţele la sfârşit de an”, a precizat Ciurel, referindu-se la majorarea de capital.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: