Cîlnic: Ziua minerului, „La gorunul din Pieptani”

Mii de mineri şi energeticieni din CE Oltenia, dar şi cetăţenii comunei, sunt invitaţi de autorităţile locale din Cîlnic să petreacă la manifestările organizate împreună cu sindicatele, cu prilejul "Zilei Minerului". Evenimentele vor avea loc în weekend şi se vor desfăşura într-un alt loc faţă de anii trecuţi, mai exact în zona cunoscută ca "La gorunul din Pieptani".

Autorităţile locale de la Cîlnic au început pregătirile în vederea organizării sărbătorii minereşti, care deja a devenit o tradiţie pentru comună. De această dată manifestările nu vor mai avea loc în Dumbravă, aşa cum s-a obişnuit până anul trecut, ci pe un alt amplasament din domeniul comunei Cîlnic, pus la dispoziţia sindicatelor de autorităţile locale, fără niciun cost.

Primarul din comună, Dumitru Vulpe, a făcut un apel la agenţii economici, în sensul să vină la manifestare. "Primăria Cîlnic împreună cu sindicatele miniere organizează Ziua Minerului în zilele de 15-16 august în locaţia "La gorunul din Pieptani", unde primăria Cîlnic va asigura toate utilităţile pentru buna desfăşurare. La această manifestare sunt aşteptaţi minerii, energeticienii şi oricine doreşte să participe. Facem apel la agenţii economici din judeţ să participe la acest eveniment şi să asigure micii, berea, băuturile răcoritoare şi alte produse alimentare şi non-alimentare", a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Cîlnic.

Primăria Cîlnic participă cu serviciul de salubrizare, cel de ordine publică, dar şi cu asigurarea apei potabile şi a energiei electrice pentru comercianţi şi participanţii la manifestări. De petrecere se vor ocupa sindicatele din minerit, care sunt în prezent în discuţii cu mai mulţi artişti care să vină la sfârşitul săptămânii la Cîlnic pentru a susţine spectacole. "Probabil sindicatele vor aduce şi formaţii. Acolo este şi un teren de fotbal, se pot organiza competiţii sportive", a mai spus primarul Dumitru Vulpe, care a precizat că şi de aici înainte "Ziua Minerului" va fi sărbătorită "La gorunul din Pieptani".

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: