Şcolile din Văgiuleşti, aprovizionate cu combustibil solid

Pe principiul vara îţi faci sanie şi iarna car, autorităţile locale din Văgiuleşti au început demersurile încă de pe acum pentru aprovizionarea unităţilor şcolare cu masă lemnoasă şi cărbune pentru perioada în care va veni gerul. Circa 30.000 lei a alocat primăria pentru achiziţia cantităţilor de combustibil solid necesar pentru buna funcţionare a şcolilor şi grădiniţelor din comună în perioada rece.

Autorităţile locale din Văgiuleşti au avut grijă ca pe perioada vacanţei toate unităţile şcolare să fie puse la punct astfel încât la începerea anului şcolar 2015-2016, cei circa 250 de şcolari şi preşcolari să studieze în cele mai bune condiţii. Multe reparaţii nu au fost de făcut, spune primarul Constantin Pârjol, asta pentru că în ultimii ani au fost făcute investiţii majore în modernizarea spaţiilor de studiu.

În prezent se efectuează doar operaţiuni de dezinsecţie şi de igienizare, acolo unde se impune. Chiar dacă temperaturile încă înroşesc termometrele, autorităţile locale spun că au luat măsuri din timp pentru asigurarea căldurii în unităţile şcolare. Astfel, luna aceasta primăria a alocat fonduri pentru achiziţia combustibilului solid necesar la unităţile şcolare în sezonul rece. "La Şcoala Gimnazială Văgiuleşti o să facem doar o dezinsecţie şi alimentarea cu material lemnos, circa 250-300 metri cubi pentru perioada de iarnă. Tot timpul în luna august facem aprovizionarea cu material lemnos, asta pentru că la şcoala generală sunt două centrale termice şi necesită ca materialul să fie luat mai din timp ca să fie uscat. O să achiziţionăm şi 50-60 tone de cărbune, pentru că avem una dintre centrale care funcţionează cu cărbune. În zona Covrigi, unde o să deschidem o nouă şcoală şi grădiniţă, fiind primul an în care intră în funcţiune, de asemenea avem centrală termică care funcţionează şi pe lemne şi pe cărbune, o să facem aprovizionarea. Dezinsecţia o vom face obligatoriu, chiar dacă este local nou. Mai sunt anumite lucrări de făcut, astfel încât în această clădire nouă să funcţioneze atât grădiniţa cât şi şcoala primară. Trebuie să facem nişte separări pentru holuri şi să montăm două uşi. Mobilierul îl avem, este nou", a declarat Constantin Pârjol, primarul comunei Văgiuleşti.

În fostul sat Ungureni, actual cătun, apartenent comunei Văgiuleşti, funcţionează o grădiniţă. Şi pentru această unitate va fi achiziţionat material lemnos necesar în sezonul rece pentru încălzirea claselor.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: