Cinci administraţii financiare, desfiinţate în Gorj

Locuitorii din Hurezani, Tismana, Bumbeşti-Jiu, Ţicleni şi Turceni vor trebui să se deplaseze în alt oraş pentru a-şi plăti taxele către impozitul de stat începând de luna viitoare, deoarece aceste administraţii vor fi desfiinţate. Acest proces face parte din planul de reorganizare desfăşurat la nivel naţional, care prevede ca peste 150 de Administraţii Financiare din ţară să fie desfiinţate. Cei 29 de angajaţi de la respectivele administraţii nu îşi vor pierde locul de muncă, urmând a fi realocaţi.

Doar Administraţiile Financiare cu trezorerii de la nivelul judeţului Gorj vor rămâne funcţionale, restul fiind desfiinţate. Prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi Direcţia Generala a Finanţelor Publice Gorj se află în proces de reorganizare. Din cele zece Administraţii ale Finanţelor Publice  teritoriale au rămas doar cele care au unităţi de trezorerie, respectiv cinci AFP-uri precum Târgu Jiu,  Motru, Novaci, Târgu-Cărbuneşti şi Rovinari. Procesul de reorganizare nu s-a finalizat, în acest moment se lucrează la arondarea localităţilor la actuala structură a administraţiilor financiare. De asemenea, se lucrează la ştatul de funcţii, astfel încât noua structură să fie funcţională până la data de 15 iulie 2011.

Angajaţii nu sunt în pericol

Prin acest proces se urmăreşte eficientizarea administraţiilor financiare. În ceea ce îi priveşte pe cei 29 de angajaţi din aceste puncte de lucru, nu vor rămâne fără loc de muncă. „Toate celelalte administraţii financiare care nu aveau trezorerii şi nu aveau justificare privind eficienţa au fost desfiinţate. Este vorba de Hurezani, Tismana, Bumbeşti-Jiu, Ţicleni şi Turceni. Faptul îmbucurător este că nu pleacă nici un om acasă din sistemul finanţelor publice, numai în condiţiile în care se înscriu mai mulţi pe acelaşi post şi este normal să rămână cei care ia examenul”, spune Ion Cupă, directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj. 

EXAMEN

Directorul Finanţelor Publice a mai declarat că posturile vor fi ocupate în urma unor concursuri. „Testările se vor desfăşura pe parcursul săptămânii viitoare“, a precizat Ion Cupă.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: