Cinci consorții școlare, din această iarnă

Tot mai multe unități de învățământ de la nivelul județului Gorj se vor asocia în consorții  școlare de la începutul anului viitor. Documentația de înființare a fost depusă la sediul Primăriei Târgu Jiu pentru realizarea a patru consorții noi. Imboldul a fost dat de Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”, care a format ”Consorțiul Central”, după ce s-a asociat cu Școala Generală ”Alexandru Ștefulescu” și Școala Generală ”Constantin Săvoiu”.

Noi consorții școlare își vor pune bazele la nivelul județului Gorj. Astfel, Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu” va forma consorțiu cu Școala Generală ”Sfântul Nicolae” și Școala Generală ”Gheorghe Tătărăscu”, Colegiul Comercial ”Virgil Madgearu” se va asocia cu Școala Generală ”Ecaterina Teodoroiu” și cu Grupul Școlar ”Ion Mincu”, Colegiul Tehnic ”Gheorghe Magheru” va intra în consorțiu cu Școala Generală Ceauru și cu Colegiul Tehnic ”Henri Coandă”, iar Colegiul Național ”Spiru Haret” se va asocia cu Școala Generală ”Pompiliu Marcea” și Școala Generală ”Constantin Brâncuși”. Gorjul va avea astfel de anul viitor cinci consorții școlare. ”Este un mod mai avantajos de a utiliza bazele materiale. Avantajul este de ordin logistic. Noi avem foarte mulți elevi, bază materială bună, dar nu avem internat, cantină sau bază sportivă. Aceste lucruri le au cei de la Liceul Nr.5. De asemenea, cei de la Școala Generală Ceauru dispun de microbuze școlare, pe care le vom putea utiliza și noi. În același timp profesorii pot să se îndrepte spre o altă specializare în cazul în care nu mai au ore”, explică Marius Buzera, directorul Colegiului Tehnic ”Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu. Gheorghe Nichifor, directorul Colegiului Național ”Ecaterina Teodoroiu”, care împreună cu Școala Nr. 1 și Școala Nr. 6 va forma Consorțiul Școlar ”Ecaterina” spune că sunt numeroase avantaje oferite de acest consorțiu.  ”Am ales Școala Nr. 1 pentru că se află în apropierea noastră și cei mai mulți elevi de aici optează pentru liceul nostru, iar Școala Nr. 6 pentru că este o unitate importantă, de calibru și pentru că liceele din zonă erau cu profil industrial și foarte mulți optau pentru un liceu teoretic”, menționează Gheorghe Nichifor.

CONSORȚIU

Consorțiul reprezintă asocierea voluntară a mai multor unități școlare din același județși din județele limitrofe, într-o asociație bazată pe interese comune.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: