Cinci minore nasc în fiecare lună la Târgu Jiu

Situație disperată pentru Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Nu mai puțin de cinci minore devin mame lunar, după ce aduc pe lume bebeluși în Maternitatea din Târgu Jiu. Mamele au de obicei vârste până în 15 ani și sunt de etnie romă. Partea bună a lucrurilor este că minorele nu-și abandonează copiii în spital.

La Maternitatea din Târgu Jiu vin lunar pe lume cel puțin patru sau cinci bebeluși cu mame minore. Tinerele mămici au vârste cuprinse între 12 și 15 ani și cele mai multe sunt căsătorite conform tradiției rome. Lipsa educației, dar mai ales încurajarea căsătoriei la vârste extrem de fragede sunt de cele mai multe ori cauza aducerii pe lume a unui copil. ”Statistic vorbind sunt până la cinci cazuri pe lună de minore care aduc pe lume copii. Am avut însă luni în care am avut chiar și șapte cazuri. Acești copii ajung de cele mai multe ori în familie, mămicile nu-i abandonează în spital. Am avut situații în care mămicile sunt majore și care și-au lăsat bebelușii în spital, situații precare. Am avut un caz în care mama era bolnavă și a lăsat copilul abandonat”, a spus Corina Măruțoiu, asistent social în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

A născut la 15 ani
Chiar în prezent se află la Maternitate o minoră de 15 ani care a născut un copil perfect sănătos. Asistenţii sociali spun că tânăra își va lua copilul acasă. ”Cea care a născut recent este bine, este în familie, are în jur de 15 ani, este susținută de părinți, copilul este sănătos, are și un prieten, tatăl copilului care îl va recunoaște pe cel mic, sunt din județul Gorj. Cele mai multe cazuri sunt mămicile de etnie romă. În aceste familii, educația nu prea există, multe dintre ele au abandonat școala”, a spus Corina Măruțoiu, asistent social. În urmă cu câteva luni, o altă minoră de 13 ani a dat naștere unui băiețel.

Vizualizări: 333

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: