Dragotești: Biserica din satul Corobări, reabilitată

Administrația locală din Dragotești și-a propus să creeze condiții mai bune pentru enoriașii din satul Corobăi. Biserica va fi reabilitată, urmând să fie efectuate lucrări majore în ceea ce privește structura însă și pictura de pe pereți va fi refăcută. Autoritățile locale spun că lucrările vor fi încheiate până la sfârșitul acestui an.

Biserica din satul Corobăi va căpăta un nou aspect în curând. Autoritățile locale, cu sprijin de la autoritățile centrale, și-au propus să restaureze lăcașul de cult pentru enoriașii care merg săptămânal la slujbe și la alte evenimente religioase. Pictura va fi refăcută de către un pictor expert care va reproduce vechile imagini pictate pe pereții bisericii. "În scurt timp vom începe reabilitarea bisericii de la Corobăi. Ne dorim foarte mult și noi, cei din administrație, cât și cetățenii comunei, care ne-au sesizat în mai multe rânduri că acea biserică nu mai corespunde, să-i dăm un nou aspect. Urmează să fie afișate lucrările pe SEAP. În jurul datei de 15 iunie vor începe lucrările astfel încât să le putem finaliza până la sfârșitul anului 2016. Din bugetul local asigurăm 50% din investiție și 50% de la Ministerul Culturii. În primul rând va fi reabilitată infrastructura, se va reface și șarpanta, acoperișul, și nu în ultimul rând pictura. Cea existentă este foarte veche, nu se mai vede. De altfel, este extraordinar de frumoasă, dar fiind într-o zonă minieră, cu praf, s-a degradat în proporție de peste 90%. Avem chiar două imagini în stil bizantin", a declarat Vili Pasăre, primarul comunei Dragotești.
Investiția se ridică la circa 200.000 lei. În satul Corobăi sunt în jur de 270 de gospodării, în care viețuiesc peste 600 de cetățeni. Lăcașele de cult au fost mereu în atenția primăriei și Consiliului Local Dragotești. De-a lungul anilor autoritățile au alocat sume importante pentru cumpărarea de clopote din bronz, pentru realizarea de noi clopotnițe sau pentru lucrări de refacere a lăcașelor de cult.

Vizualizări: 358

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: