Cinci plângeri penale pe numele fostului soț. „Te fac bucăți și te pun în poartă”

A divorțat după 22 de ani de bătăi și chin, dar nu are parte de liniște. O femeie din comuna gorjeană Runcu a obținut, în instanță, un ordin de protecție împotriva fostului soț, dar acesta continuă să o terorizeze. „Te tai bucăți și te pun în poartă”, i-a spus ultima dată bărbatul. Îngrozită, femeia i-a făcut o nouă plângere penală la poliție, a cincea, pentru amenințare, dar agresorul tot nu s-a potolit.

Într-una din seri, Elena a cerut ajutorul poliției, pentru a ajunge acasă de la serviciu, după ce fostul soț i-a spus că o așteaptă, cu toporul, în poarta casei.

Anii de teroare și-au pus amprenta asupra femeii, care a ajuns sub tratament medicamentos pentru a lecui suferințele psihice.

Când credea că a scăpat de soțul abuziv, Elena fiind cea care a pus capăt unui mariaj chinuit, plin de maltratări fizice și psihologice, femeia are parte de noi traume. A cerut ajutorul poliției, iar acum instanței, pentru a-l ține la distanță pe bărbatul violent.

„Reclamanta a susținut că pârâtul reprezintă un real pericol pentru viața sa, având în vedere actele și faptele de violență verbală, psihologică, economică, pe care le-a exercitat în mod repetat asupra sa sau chiar asupra copilului pe parcursul căsătoriei. A mai precizat reclamanta că a fost lovită și amenințată cu moartea pe tot parcursul căsătoriei de pârât, acesta fiind și motivul pentru care a  divorțat și a plecat din casa  tatălui său - domiciliul comun, în prezent locuind într-o altă casă împreună cu părinții și copilul său major”, a susținut femeia în motivarea cererii privind emiterea unui ordin de protecție.

În aceste condiții, instanța a apreciat că actele de violență manifestate de agresor împotriva fostei soții sunt actuale și de natură a putea conduce la punerea în real pericol a acesteia, femeia fiind în depresie, iar pârâtul având aceeași atitudine și față de copilul lor major.

Până la primăvară, bărbatul este obligat să păstreze o distanță de 50 de metri faţă de fosta nevastă și familia acesteia, dar și față de reşedinţa și locul de muncă al femeii. Mai mult, acesta nu are voie să ia legătura cu reclamanta prin niciun contact, inclusiv telefonic sau prin corespondență.

De cele mai multe ori, asemenea drame rămân tăcute, victimele neavând curajul să vorbească, ori, în multe alte cazuri, își retrag plângerea și aleg să rămână lângă partenerul violent.

Vizualizări: 2,827

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: