Trei beri i-au adus o condamnare

Un gorjean din Bîlteni a fost condamnat zilele trecute la nouă luni de închisoare cu suspendare, pentru că s-a urcat băut la volan. Fapta s-a petrecut pe 6 august anul trecut, când polițiștii au tras pe dreapta o Dacia care circula pe DJ 675 Peșteana-Jiu.

Șoferul circula cu viteză peste limita legală, dar nu mică le-a fost mirarea polițiștilor când au simțit aburii alcoolului. Bărbatul a fost pus să sufle în fiolă, aparatul indicând o valoare de 1.57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Orășenesc Rovinari în vederea prelevării mostrelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei, acolo fiind constatată o alcoolemie 2.00 g la mie.

Suspectul a recunoscut că a băut un litru și jumătate de bere, mai exact trei sticle de Timișoreana. Având în vedere că nu avea alte fapte în cazierul fiscal, că și-a recunoscut fapta și că și-a dat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității, bărbatul a fost condamnat la 9 luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei. “Pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, obligație ce se va executa în cadrul a doua instituții din UAT Bâlteni”, a stabilit Judecătoria Târgu Jiu.

Vizualizări: 2,280

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: