Cinci posturi de infirmier scoase la concurs. Bibliografie greșită

Un nou concurs încurcat la spitalul din Târgu Jiu. Unitatea medicală a declarat vacante cinci posturi de infirmier, le-a scos la concurs, dar a greșit tematica. O candidată a sesizat eroarea și a raportat-o conducerii spitalului. În final, juriștii au decis să fie refăcută bibliografia pentru că aceasta conținea acte normative ce nu aveau relevanță pentru examenul respectiv.

Concursul pentru cele cinci posturi de infirmier debutant a fost anunțat pe 20 august. Imediat au venit și sesizările. O tânără care vrea să-și depună dosarul pentru a prinde un post a sesizat că este pusă să învețe legi de care nu are nevoie. „Tematica concursului organizat pentru ocuparea a cinci posturi de infirmier nu este legal întocmită, cuprinzând acte normative, în întregime, fără referire (relevanță) strictă la specificul postului respectiv”, a sesizat una dintre candidate.

După ce au analizat bibliografia, juriștii spitalului i-au dat dreptate și urmează ca întreaga documentație să fie refăcută. „Se admite sesizarea ca fondată (...) Se dispune întocmirea bibliografiei, cât și a tematicii pentru concursul organizat pentru ocuparea a cinci posturi vacante de infirmier debutant, cu respectarea celor prevăzute la art.1 din prezenta: Bibliografia poate cuprinde acte normative, lucrări, articole de specialitate sau surse de informare cu relevanță pentru funcția contractuală vacantă pentru care se organizează concursul”, a fost anunțul făcut de juriștii spitalului după ce au analizat sesizarea candidatei.

Doritorii se pot înscrie la acest examen în perioada 3 – 4 septembrie. Proba scrisă, ce constă într-un test grilă, a fost programată pentru data de 10 octombrie, iar interviul, pe 15 octombrie.

Vizualizări: 3,007

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: