Cinci sate dintr-o comună gorjeană n-au văzut niciodată asfaltul

Banii puțini îi fac pe mulți primari din Gorj să renunțe la investiții. În comuna Stănești, primarul a renunțat să mai asfalteze drumuri pentru că nu îi mai ajunge bugetul. Sunt cinci sate din localitate unde drumurile sunt încă pietruite și nici nu sunt speranțe să fie asfaltate prea curând. La primărie, banii abia ajung pentru salarii și utilități.

La 15 kilometri distanță de Târgu Jiu, în comuna gorjeană Stănești, localnicii din cinci sate încă așteaptă să le fie asfaltate drumurile. Acest lucru nu se va întâmpla nici în acest an.

Nici măcar proiectele care au fost demarate deja nu vor fi duse la bun sfârșit și alte investiții nu vor demara în acest an. Motivul: nu mai sunt bani în vistieria primăriei. „Noi avem veniturile mici. Nu am petrol, gaze, cărbune, termocentrale. Suntem defavorizați față de alte localități. Noi avem sume destul de mici încasate și e foarte greu. La început de an, când s-au stabilit sumele din partea Consiliului Județean, am primit cel mai puțin. E foarte greu. Ne descurcăm greu și aveam niște investiții pe buget local. Nu le mai putem face”, a anunțat primarul Ștefan Blideanu.

Edilul s-a plâns că nu a reușit nici să atragă fonduri europene importante ca să finalizeze proiectele și să îmbunătățească infrastructura din comuna pe care o conduce. Și drumurile nu sunt singura problemă. „Programasem să termin asfaltarea pe DC 1 Stănești – Linia Mică, mai era o porțiune, voiam să asfaltez iar niște porțiuni de drumuri. Pe AFIR nu am avut punctaj, pe PNDL nu mi s-au aprobat și aș fi vrut să încep o asfaltare în satele unde nu este asfalt. Eu am cinci sate neasfaltate deloc. Am achiziționat centrale și calorifere, pe PNDL 2, la o școală și clădirea de centrală trebuie s-o fac cu forțe proprii. E foarte greu de făcut fără bani”, a încheiat primarul din Stănești.

Vizualizări: 4,206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: