Salarii de invidiat la spital. Cât mai câștigă un șef de secție

Medicii șefi de secții au salarii de invidiat. Posturile care sunt plătite cel mai bine sunt Serviciul de Medicină Legală sau cel de Anatomie Patologică. În ambele cazuri, șefii de secție primesc peste 22 de mii de lei în mână, în fiecare lună. Cele mai mici salarii sunt în biroul administrativ și le încasează spălătoresele sau muncitorii necalificați.

Veniturile cadrelor medicale de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu sunt afișate pe site-ul unității medicale. Medicii șefi de secție câștigă cel mai bine. Potrivit datelor făcute publice de spital, la Medicină Legală, șeful secției primește lunar peste 22 de mii de lei, salariu net. 22.600 de lei în fiecare lună încasează și șeful Serviciului Anatomie Patologică din spital.

Salarii mari sunt și la  Terapie Intensivă. Medicul șef de la ATI câștigă în jur de 18 mii de lei. Medicul șef de la Unitatea de Primiri Urgențe încasează 14 mii de lei în fiecare lună. Ceva mai mulți bani ajung la șefii de la Neonatologie, Psihiatrie sau Chirurgie. Este vorba de un salariu net de peste 16 mii de lei. La fel încasează și șeful Dispensarului TBC. Peste 12 mii de lei este salariul medicului șef de la Boli Infecțioase. 11 mii câștigă șefa de la Pediatrie. Tot același salariu se încasează la Endocrinologie sau Gastroenterologie. Cel mai mic salariu pentru un șef de secție este la Cardiologie. Vorbim aici de 9.600 de lei.

Nici conducerea nu stă rău la salarii. Directorul Gigel Capotă încasează în jur de 14 mii de lei, directorul medical, 11 mii de lei, iar directorul financiar primește peste 8.000 de lei. Muncitorii necalificați, îngrijitorii și spălătoresele încasează cele mai mici lefuri. Între 1.400 și 2.200 de lei. Circa 1200 de angajați are, în prezent, spitalul din Târgu Jiu.

Vizualizări: 3,812

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: