Târgu Jiu: Creșe în fostele centrale de cartier

Trei centrale dezafectate din Târgu Jiu vor fi transformate în creșe. Proiectul a primit deja finanțare și urmează să fie demarate și lucrările. Creșe noi au fost solicitate și de părinți și, odată cu acestea, vor fi modernizate și mai multe locuri de joacă.  

Creșele vor fi înființate în apropierea grădinițelor, au anunțat autoritățile, tocmai pentru a veni în sprijinul părinților. În total, trei centrale dezafectate vor deveni creșe. Primăria Târgu Jiu a dat asigurări că are fondurile necesare pentru a pune acest proiect și în practică. „Au fost echipate locuri de joacă din mai multe cartiere. Continuă în acest an cu încă nouă locuri de joacă din cartiere, cam în majoritatea cartierelor din Târgu Jiu. Atât în zona centrală, cât și în zona de sud. Dorim să corelăm aceste locuri de joacă și cu realizarea a trei noi creșe în fostele centrale de cartier. Sunt cele trei foste centrale din Griviței, în vecinătatea grădiniței, pe strada Ioan Slavici și în Energeticienilor. Sunt trei din centralele de cartier care au fost dezafectate și li se va o utilitate corespunzătoare și benefică pentru copii și pentru părinți. La nivelul primăriei, se derulează acest program. Este proiect care are obținută finanțarea”, a anunțat Raul Chiriac, directorul de Investiții, din cadrul Primăriei Târgu Jiu, la Radio Accent.

În acest an, autoritățile au inaugurat și șase baze sportive noi. Acestea vor putea fi folosite și de târgujienii care vor să facă sport. „În cadrul programului de investiții, au fost realizate o serie de baze sportive la unitățile de învățământ. Sunt șase baze sportive. Este un proiect inițiat de anul trecut. Au fost alese unități cu suprafețe generoase și unități de învățământ care se află amplasate în toate zonele din municipiu astfel încât să fie utile, pe lângă activitatea didactică pentru elevi, să fie utilizată și de către cetățenii care vor să facă sport, din zonele respective. E vorba de Școala Generală “Ecaterina Teodoroiu”, de Școala nr. 7 din Vădeni, de Liceul de Arte, Școala Gimnazială „Pompiliu Marcea”, Liceul cu Program Sportiv și Liceul Teologic. La toate aceste unități, au fost realizate 16 terenuri de sport pentru fotbal, baschet, tenis, volei”, a mai spus Chiriac.

Vizualizări: 1,725

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: