Topul liceelor din Gorj. 2,06, cea mai mică medie de admitere

Elevii de clasa a VIII-a au scăpat vineri de emoţii. Ei au aflat la ce licee au fost repartizați în urma susținerii examenului de Evaluare Naţională.  În acest an, niciun liceu din judeţul Gorj nu a avut ultima medie de admitere mai mare de 9.00.

Pe prima poziţie găsim Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”, specializarea Matematică-Informatică. Aici s-au ocupat toate cele 112 locuri, ultima medie fiind 8,40. Este urmat de Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, cu ultima medie 8,29 la profilul „Ştiinţe ale Naturii” şi 8,17 la specializarea „Matematică-Informatică”.

La Colegiul Naţional „Spiru Haret”, la specializarea „Filologie”, s-a intrat cu ultima medie 7,97, iar la Colegiul Naţional „George Coşbuc” Motru, la aceeaşi specializare, cu media 7,87.

Singurul elev de cu media 10 din Gorj a optat pentru Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”. Alexandru Ştefan Işfan va studia la specializarea „Matematică-Informatică”.

Există şapte licee unde ultima medie de admitere este sub 3. Cea mai mică medie cu care s-a intrat la liceu este 2,06, la Liceul Tehnologic din Runcu, profilul Mecanică.

Locuri libere

În Gorj au mai rămas libere 56 de locuri, majoritatea la licee tehnologice. La Colegiul Naţional „Tudor Arghezi” din Târgu-Cărbuneşti mai sunt vacante 7 locuri la specializarea „Matematică-Informatică”. Alte şase locuri mai sunt la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bumbeşti-Jiu, la profilul „Filologie”.

La repartizarea computerizată s-a ținut seama de note și de opțiunile pe care elevii, împreună cu părinții, le-au completat pe fișa de înscriere.

Vizualizări: 5,651

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: