Cinci tineri reţinuţi pentru tâlhărie

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au reţinut cinci tineri, cu vârste cuprinse între 16 şi 27 ani, unul din localitate, iar ceilalţi patru din comuna Licurici, care în cursul zilei de ieri, ar fi săvârşit pe raza municipiului trei infracţiuni de tâlhărie.

La data de 21 octombrie a.c., ora 22:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112, de o femeie, de 31 de ani, din localitatea Plopşoru, despre faptul că în timp ce se deplasa pe strada 23 August, persoane necunoscute i-ar fi smuls o geantă în care se aflau documente personale, două carduri şi 100 de lei, după care ar fi fugit pe strada Progresului.

Urmare acestei sesizări, din dispoziţia conducerii Inspectoratului, toate echipajele de poliţie aflate în serviciu, au fost dirijate în zonă pentru identificarea autorilor.

La scurt timp, unul dintre poliţişti a identificat un suspect pe strada Bradului, care a fost prins şi imobilizat.

La data de 22 octombrie a.c., ca urmare a cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat încă patru tineri care ar fi participat la săvârşirea acestei infracţiuni, precum şi la alte două fapte de acelaşi fel.

Din investigaţiile efectuate de poliţişti a reieşit faptul că în seara zilei de 21 octombrie a.c., în jurul orei 19:30, cei în cauză ar fi sustras un telefon mobil unui minor, de 10 ani, care se afla pe strada 1 Decembrie, din localitate.

De asemenea, în aceeaşi seara, în jurul orei 19:50, suspecţii ar fi exercitat acte de violenţă asupra unui minor, de 15 ani, din comuna Ciuperceni şi i-ar fi sustras un telefon mobil, în timp ce acesta se afla în zona Parcului Coloanei Infinitului.

Cei în cauză au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj, fiind bănuiţi de săvârşirea a trei infracţiuni de tâlhărie, şi complicitate la tâlhărie.

În cursul zilei de 23 octombrie a.c., suspecţii urmează să fie prezentaţi procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu cu propunerea de arestare preventivă.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: