Cine a luat gradaţie de merit!

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj a acordat 200 de gradaţii dascălilor gorjeni, cu 100 mai puţine decât cele solicitate. Cele mai multe au fost acordate la disciplinele tehnice, respectiv 24, 18 la matematică, 25 la educatoare, 26 pentru învăţători, 29 de gradaţii au fost oferite directorilor şi 13 profesorilor de limba română din judeţ. Vor beneficia de gradaţii atât inspectorii şcolari şi directorii de şcoli, acesta fiind primul an când secretarele sau bibliotecarele sunt tăiate de pe listă.

Reprezentanţii ISJ Gorj au fost darnici cu profesorii gorjeni în acest an. Chiar dacă iniţial se spunea că vor acorda gradaţii doar pentru jumătate din cei care şi-au depus dosare la Inspectorat, în urma evaluării contestaţiilor s-au acordat 200 de astfel de distincţii pentru anii şcolari viitori. La disciplinele tehnice vor primi mai mulţi bani la salariu 24 de profesori de la colegiile şi grupurile şcolare din judeţ. Pe prima poziţie se află Codruţa Pătraşcu de la Colegiul Auto „Traian Vuia” din Târgu Jiu, cu 75 de puncte. Tot aici este prezentă profesoara Sandu Luminiţa, care este directoarea Casei Corpului Didactic Gorj din toamna anului trecut. Ultimele locuri, cu un punctaj puţin peste 40 puncte, sunt ocupate de profesorii Stelian Popescu de la Colegiul Tehnic „Henri Coandă” şi de Iustin Mihăilescu de la Colegiul Tehnic Nr. 2 Târgu Jiu. La matematică, unde s-au acordat 18 gradaţii, pe primul loc este clasată profesoara Ortenzia Tănăsescu de la Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu”, iar pe locul secund figurează Justin Paralescu, inspectorul şcolar general, care a primit 58,11 puncte. Pe ultimele locuri, cu punctaje sub 40 puncte, se numără Mariana Ganea de la Şcoala Generală „Constantin Brâncuşi” şi Gabriela Popescu de la Şcoala Generală Plopşoru, ce a obţinut 37,75 puncte.

Gradaţie pentru zero promovaţi la bac

Educaţia fizică este condusă de profesorul Benedict Geamănu de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru”, pe locul patru se află liderul de sindicat Constantin Huică, cu 55, 10 puncte, iar pe ultimul loc se află Claudiu Perescu, sub conducerea căruia Grupul Şcolar Bustuchin a obţinut anul trecut promovare zero la bacalaureat. Un număr mare de gradaţii s-a acordat şi pentru educatoarele din judeţ. Cel mai mare punctaj îl are directoarea Grădiniţei „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, care a obţinut în urma evaluării dosarului 86 puncte. Punctaj peste 80 puncte îl au şi educatoarele de la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr.8. Pe penultimul loc figurează Carmen Vlădescu de la Şcoala Generală Nr 2 Motru, iar ultimul loc la gradaţii l-a prins Florica Bucălae de la Grădiniţa Nr. 10 Târgu Jiu.

În ceea ce priveşte muzica, cel mai bun este directorul Liceului de Muzică Dumitru Pasăre. Pe primul loc la învăţătoare se află Oana Boian de la Şcoala Generală „Constantin Săvoiu”, iar ultimele locuri sunt ocupate de Elena Popescu de la Liceul cu Program Sportiv şi de Ileana Dădălău de la Colegiul tehnic Mătăsari. Limbile moderne sunt conduse de inspectoarea Luminiţa Popescu de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, iar pe ultimele locuri se află Mihaela Petcuţa de la „Alexandru Ştefulescu” şi de Nicoleta Grigore de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”, care a obţinut 41 puncte. De asemenea, printre directorii de şcoli care obţin gradaţii de merit se numără Buzera Marius de la Colegiul „Gheorghe Magheru”, Violeta Dulubei de la Şcoala Generală „Constantin Săvoiu”, Ion Botanciu de la Colegiul Tehnic Nr.2, Olimpia Ruşescu de la Colegiul Auto Târgu Jiu.

Vizualizări: 772

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: