Cine are colţii mai ascuţiţi?

Pandurii revin la treabă după două săptămâni de pauză. Adversarul de azi, Dinamo, nu mai sperie ca în trecut, dar nici nu e neglijat. Ambii antrenori pregătesc arme speciale în atac.

Pandurii Târgu Jiu – Dinamo, vineri seară de la ora 20:30, Stadionul Municipal Târgu Jiu, în direct pe Digi Sport

Pandurii: Stanca – Unguruşan, Erico, Mamele, Momcilovic – Anton, Breeveld – Buleică, Eric, Nicoară – Shamsin. Antrenor: Cristi Pustai

Dinamo: Bălgrădean – Thicot, Luchin, Grigore, Grecu – Elton da Silva, Boubacar – Lazăr, Curtean, Matei – Ţucudean.Antrenor:Gigi Mulţescu

Bilete: 5 lei – peluze, 15 lei – Tribuna I şi II, 25 lei – Tribuna 0. (suporterii sunt rugaţi să vină în alb şi albastru la stadion)

Pandurii se întorc la duelurile oficiale pentru prima oară după succesul de răsunet de la Braga. În pauza determinată de meciurile naţionalei, trupa lui Pustai s-a pregătit 5 zile la Alba Iulia şi încă 4 la Tg-Jiu pentru meciul cu dinamoviştii lui Mulţescu.

Meci de care pe care !

Pandurii-Dinamo e un meci deschis oricărui rezultat. Câinii roşii caută prima victorie la Tg-Jiu după 6 ani în timp ce gorjenii speră la un deznodământ identic celui din primăvară, atunci când cele două echipe se băteau pentru un loc de Europa League, 2-0. New Dinamo n-a început deloc convingător sezonul. Fără Alexe şi Nica şi cu mulţi tineri în echipă, dinamoviştii sunt abia pe locul 9 cu 8 puncte. În deplasări, „câinii” nu au avut deloc colţi. Au pierdut la nou promovata Timişoara, 0-2 şi au remizat la Corona Braşov şi Viitorul Constanţa. Plus eşecul mai clar decât o arată scorul, 1-2, din eternul derby cu Steaua. Dinamo nu mai sperie pe nimeni. Acolo se mizează pe o reconstrucţie în timp aşa că pentru moment pandurii vor întâlni o echipă mediocră. La fel ca în returul trecut, gorjenii sunt favoriţi să bată Dinamo. Practic ar fi o surpriză neplăcută ca trupa lui Mulţescu să plece cu punct sau puncte de la Tg-Jiu. „Dinamo, în această perioadă pare să se mai fi întărit, și-au mai adus jucători și Dinamo este Dinamo. Își doresc o participare în Europa, așa că vom avea un meci greu cu un adversar direct pentru cele 4-5 locuri care vor duce în Europa”, crede Pustai înaintea duelului direct din această seară de la ora 20:30.

Lipsesc două piese cheie !

Pustai trebuie să se descurce diseară cel mai probabil fără doi oameni de bază. Căpitanul cipriot Christou şi vârful lituanian, Matulevicius, au fost plecaţi la loturile naţionale şi s-au întors cu puţin timp înaintea meciului cu Dinamo. Situaţia lor e diferită însă. Matulevicius a marcat atât în meciul cu Letonia cât şi în cel cu Liechtenstein, dar s-a întors probabil foarte obosit aşa că Pustai e decis să-l ţină pe bancă. Christou în schimb nu a jucat niciun minut pentru Cipru din cauza unor mai vechi dureri la muşchi. Cipriotul s-a oprit de altfel în Bucureşti pentru un RMN iar în funcţie de rezultatul acestuia va sta pe banca de rezerve sau în tribună la meciul de diseară. Cel de-al treilea internaţional al pandurilor din această săptămână s-a întors cu bine. Sipoto Bohale a jucat pentru Guineea Ecuatorială în preliminariile Cupei Mondiale şi s-a întors din timp la Tg-Jiu. Spaniolul originar din Africa oricum nu e titular de bază şi nu poate juca momentan în faţa lui Momcilovic sau Nicoară.

„Oricând, un meci cu Dinamo reprezintă un meci important pentru Pandurii. Este foarte important să ne facem punctele pentru că urmează o serie de șase meciuri și ar fi ideal să facem undeva la 12 puncte.”  Cristi Pustai

Surprize în atac !

În absenţa lui Christou, Mamele va intra sigur ca titular. Problema e ceva mai complicată în atac, unde Pustai trebuie să aleagă dintre Adrovic, dos Santos, Rubio şi Shamsin pentru a-l înlocui pe Matulevicius. Antrenorul e decis să meargă pe mâna libanezului Shamsin, atacant aflat în probe în ultimele săptămâni la Pandurii. Shamsin a fost folosit de altfel de Pustai în echipa titularilor la antramentele din ultimele zile. Singurul semn de întrebare este dacă jucătorul de 21 de ani născut în Germania va putea fi legitimat în timp util pentru a putea juca. Dacă actele vârfului trecut pe la echipa secundă a celor de la Hannover nu vor fi gata la timp, proaspăt sositul de la Sporting Lisabona, Diego Rubio ar putea intra ca titular. Deşi e la echipă din iulie şi a venit cu un CV bogat fiind golgeterul campionatului din Muntenegru, Adrovic nu intră momentan în graţiile lui Pustai. Şi Dinamo pregăteşte o surpriză în atac. Recent revenitul de la Standard Liege, Ţucudean, va fi aruncat de Mulţescu în luptă din primul minut deşi nu a părut în formă grozavă în amicalele cu CSM Rm-Vâlcea şi Şahtior Doneţk. Mulţescu nu-i poate folosi diseară pe Fai, Rus şi Pape Ndaw.

Mulţescu se teme de panduri

Gigi Mulţescu nu pare foarte încrezător înaintea meciului cu Pandurii. Tehnicianul adus în vară de la Mediaş a rămas impresionat de parcursul european al echipei lui Pustai. „Nu mai e niciun secret pentru nimeni că Pandurii este pe val, într-o perioadă bună. Calificarea în grupele Europa League stă mărturie. Şi noi suntem însă în urcare după meciul cu U Cluj. Pandurii are jucători de valoare, un joc colectiv omogen, dar sperăm să continuăm progresul şi să adunăm puncte!”, spune tehnicianul câinilor care e nemulţumit că i-a avut la lotul naţional pe Luchin şi Dragoş Grigore care nu au jucat niciun minut în dubla cu Ungaria şi Turcia. “Nu îmi convine că Luchin şi Grigore n-au jucat la naţională. Sunt prea odihniţi pentru meciul cu Pandurii. Noi am avut 5 jucători la loturile naţionale şi mai suntem programaţi şi vineri în Liga I. Nu e normal.”

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: