Cine este Loredana Martins, femeia acuzată de crimă

Bolnavă psihic, îmbibată cu alcool și agresivă. Este vorba despre Carmen Loredana Martins, femeia din Târgu Jiu care marți seara și-a înjunghiat concubinul, după care a incendiat apartamentul în care a comis crima. Martins era o persoană cunoscută polițiștilor, procurorilor și judecătorilor, fiind o persoană violentă. A fost lăsată în libertate și chiar în ziua crimei, pe 8 ianuarie, judecătorii au respins cererea unui bărbat care voia ordin de protecție împotriva femeii. Cu câțiva ani în urmă, președintele unei organizații pentru drepturile omului a fost acuzat de viol de Martins și a fost trimis la închisoare, bărbatul spunând atunci că a fost o înscenare, femeia fiind folosită de oamenii legii pe care el îi reclama.

Un incendiu la parterul unui bloc din Târgu Jiu i-a alertat marți seara pe locuitorii din str. Comuna din Paris. Pompierii au intervenit rapid și au stins focul, dar în hol, întins pe jos, au văzut cadavrul unui bărbat care, pe lângă arsuri, prezenta și plăgi produse prin înjunghiere.

Victima prezenta “două plăgi tăiate înțepate la nivelul cervical anterior paramedian stânga, una de un centimetru, profundă, plăgile putând fi produse prin lovire cu corp tăietor înțepător, posibil cuțit, având legătură directă de cauzalitate cu decesul”, arată Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. 

“Decesul victimei se datorează înjunghierii cu cuțitul de către suspecta Martins Carmen Loredana. Au fost surprinse și imagini pe camera video, amplasată de casa scării de la parter, precum și de către un alt martor cu telefonul mobil”, a precizat Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

A rătăcit pe străzi, cu sticla în mână

Carmen Loredana Martins are afecțiuni phihice, dar în loc să ia tratamentul prescris de medici, prefera să se trateze cu băuturi alcoolice. Procurorii au constatat că “prezintă pericol pentru siguranţa publică” și au solicitat internarea acesteia, după cele 24 de ore de reținere în arest.

Interesant este că procurorii au mai cerut și anul trecut internarea femeii de 38 de ani, ca urmare a agresiunilor de care era acuzată. Judecătorii de la Târgu Jiu au respins cererea. Procurorii au făcut recurs, care are termen de judecată pe 10 ianuarie la Tribunalul Gorj. Prea târziu însă pentru bărbatul de 47 din Dîmbovița, care a fost ucis.

Polițiștii ajunși la locul crimei nu au găsit-o pe proprietara apartamentului acasă. Carmen Loredana Martins a fost prinsă după o oră, în timp ce se plimba fără țintă de străzile din Târgu Jiu, cu o sticlă de alcool în mână. Femeia a fost dusă la audieri și apoi reținută pentru 24 de ore.

Crima a avut loc seara, în jurul orei 21.00. Cu câteva ore mai devreme, poliția a mai fost o dată în apartamentul groazei. Un vecin a sunat la 112 pentru a anunța că acolo are loc un conflict. Polițiștii l-au găsit pe bărbat bătut și l-au dus la spital, dar M.M. a refuzat internarea și s-a întors la cea care avea să-l omoare în aceeași zi.

Un vecin a povestit că bărbatul venise de puține zile la Târgu Jiu.  "A venit de câteva zile. Venise să o vindece, așa spunea", a spus acesta.

Victima unui viol

Cu câțiva ani în urmă, femeia acuzată acum de crimă îl reclamase pe Dumitru Cosmin Cristea Rostogolea de viol. A fost un caz care a atras atenția atunci prin faptul că bărbatul a fugit de polițiști. Poliţiştii au mers acasă la suspect, dar acesta le-a cerut să vină cu mandat. A dat foc la nişte haine pentru a simula un incendiu şi a reuşit să fugă şi să urce într-un tren, din care a sărit apoi din mers, rupându-şi un picior.

Se întâmpla în 2015, bărbatul a fost condamnat atunci, dar a susținut tot timpul că a fost o înscenare și că femeia lucrează sub acoperire pentru Poliție. Rostogolea, prin organizația pe care o conducea, reclama la acea vreme o mulțime de polițiști, procurori și judecători, fiind un personaj incomod.

Femeia reținută pentru omor a primit măsura internării la Spitalul de Psihiatrie Jebel, judetul Timiș.

Vizualizări: 9,577

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: