Cine este românul care a murit în accidentul feroviar din Grecia

Un român de 34 de ani se afla printre cele 57 de victime ale accidentului feroviar din Grecia, a confirmat, sâmbătă, Ministerul nostru de Externe.

Rudele românului îl căutau cu disperare încă de marți și nu știau decât că tânărul se urcase în trenul de pasageri, care s-a tamponat apoi cu un marfar, în toiul nopții. Ionuț Tudor fusese în Atena să dea examenul pentru permis și se întorcea acasă, în Salonic, cu trenul. Acesta i-a trimis mătușii sale, femeia care l-a crescut în Brăila, o fotografie la 19:54, după ce s-a urcat în tren.

„În ziua accidentului, tragicul accident, fusese la Atena să dea sala. Mi-a trimis mesaj, ”Mama, am luat sala”. L-am sunat și am vorbit cu el, era tare fericit. Luase sala cu 30 din 30. Era deștept. Înainte de trenul ăsta mai era un tren și nu găsise loc în trenul ăla. Deci ghinionul! S-a dus în gară să cumpere bilet și nu mai erau locuri în trenul ăla, înainte de ăsta”, a spus Gina Todor, mătușa lui Ionuț.

După accident, rudele lui Ionuț nu au mai avut nicio veste despre el iar fratele lui a mers la locul tragediei cu fotografiile lui Ionut în mână, în speranța că-l va găsi printre supraviețuitori.

Între timp, mătușa care l-a crescut în Brăila, și care acum locuiește în Germania, a încercat să găsească pe Facebook pe oricine care ar putea avea vreo veste despre Ionuț. Dimineața, reprezentanți de la Consulatul General al României la Salonic au luat legătura cu rudele lui Ionuț și le-au confirmat că tânărul se afla printre cei care au pierit în accidentul feroviar.

Ministerul Afacerilor Externe de la noi a anunțat că, după ce autoritățile elene vor încheia procedurile, trupul vă fi repatriat pentru înmormântare.

Galerie foto



Vizualizări: 1,165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: