Gorj: 700 de elevi vor fi relocați de luni

De luni, elevii gorjeni se vor întoarce la școală. Aproximativ 700 dintre ei vor fi mutați în alte școli ori alte săli de clasă după ce ale lor au fost afectate grav de cutremurele de luna trecută. 

Este vorba despre cinci unități de învățământ: Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, Liceului Tehnologic Bârsești, Liceului Tehnologic Tismana, Școala Gimnazială Arcani și Școala Gimnazială Stănești. 

"Școala de la Arcani va fi demolata. Copiii vor fi relocați la Stroiesti și Câmpofeni. De asemenea, liceul de la Tismana, la etajul unu sunt mari probleme. Vor fi relocați copiii la Pocruia și vor face în doua schimburi. Structura de la Celei e foarte afectata. Copiii vor fi mutați la Costeni, in doua schimburi. La Bârsești, elevii vor fi relocați la școala nr 9", a spus Marcela Mrejeru, inspectorul șef al ISJ Gorj. 

Și o parte din clădirea în care funcționează Colegiul "Tudor Vladimirescu" a fost afectată de cutremure. Până când vor fi făcute lucrările de reabilitare, elevii vor fi mutați în laboratoarele care au fost transformate în săli de clasa. 

"La CNTV, copiii sunt relocați în sălile de laborator pentru ca a fost afectat corpul vechi. Au fost laboratoare și vor deveni săli de clasa. Au mai fost afectate si alte structuri la Stănești. Nu se funcționa. Școala de la Călești va intra în reabilitare. La Valea Mare, e o școală ce a fost afectata, dar era în conservare. În rest, mici fisuri care au fost refăcute unde s-a putut de cei de la școala și primărie. De luni, se întoarce toata lumea la școală. Directorii, profesorii au avut foarte multe întâlniri cu cei de la ISU astfel încât sa știe ce are de făcut toată lumea dacă ar fi un eveniment pe care nu-l dorește nimeni", a mai spus Mrejeru, la Accent TV. 

Circa 70 de milioane de lei a alocat Guvernul pentru ca aproximativ 30 de unități de învățământ să fie reabilitate ori refăcute de la zero după ce au avut de suferit din cauza seismelor.

Vizualizări: 3,223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: