Peste 1.000 de dosare de daună, înregistrate până la finalul lunii februarie

Cutremurele din Gorj, înregistrate în ultima perioadă, au afectat şi alte judeţe din România. S-au înregistrat pagube şi în Cluj, Hunedoara şi Vâlcea.

 

În acest context, până la finalul lunii februarie, au fost deja deschise peste 1.000 de dosare de daună, la nivelul ţării,  în baza poliţelor de asigurare obligatorii şi facultative pentru locuinţe. Acest lucru a fost anunţat, în cursul zilei de astăzi, de către Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

„Este important să învăţăm din lecţiile trecutului pentru a fi mai bine pregătiţi în faţa viitorului, indiferent ce ne rezervă acesta. Asigurarea pentru locuinţe reprezintă o plasă importantă de siguranţă pentru noi toţi, iar industria de asigurări are capacitatea de a prelua aceste riscuri, continuând să fie aproape de cei care au cea mai mare nevoie de sprijin financiar”, a transmis Alexandru Ciuncan, preşedinte şi director general al UNSAR.

România rămâne una dintre ţările europene cu un grad ridicat de risc seismic. Între 2013 şi 2022, asigurătorii UNSAR au despăgubit 1.664 dosare de daună – doar ca urmare a cutremurelor. Sprijinul financiar a depăşit 4,3 milioane de lei, notează G4Media. 

Vizualizări: 655

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: