Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Cine poate salva PSD

Victor Ponta s-a prăbuşit în sondaje după ce a pierdut alegerile şi trage după el Partidul Social Democrat. Cu toate acestea, liderii PSD par încremeniţi în frica de lider şi în minciuna îndelung exersată în campaniile electorale. Nimeni nu are curajul să spună public că Ponta a dat dovadă de sfidare, mergând să se distreze în cluburi de lux din Dubai şi Adu Dhabi, după ce a pierdut alegerile. Sfidare şi faţă de popor, care se uită cu îngrijorare la venirea iernii şi la lipsa bugetului. Sfidare şi faţă de activiştii PSD, care au scos bani din buzunare să îl facă pe Ponta preşedinte şi s-a ales praful de munca lor.

Dacă le pui un microfon în faţă, liderii PSD spun că Ponta are dreptul la concediu şi că îl poate petrece unde vrea. Dacă ai cu ei o discuţie neoficială, îţi spun că premierul e nebun, că nu a înţeles nimic nici după ce i-a dus la pierzanie.

PSD este într-o situaţie dificilă. Ponta nu este la fel de uşor de mazilit cum au fost la timpul lor Iliescu, Năstase şi Geoană, din cauză că este prim ministru în funcţie. O variantă ar fi ca Ponta să plece de la partid şi să rămână la guvern, dar nimeni nu pare să creadă în ea. Dacă Ponta ar pleca din ambele funcţii,PSD riscă să nu mai reuşească o nouă majoritate şi să plece de la guvernare mai repede decât ar fi crezut în 2012, când majoritatea de două treimi a USL părea să îi asigure muniţie pentru măcar opt ani.

De ce le este frică pesediştilor să îi facă opoziţie lui Ponta? Un motiv ar fi acela că democraţia este aspru pedepsită în PSD. Şerban Nicolae, un pesedist din gaşca Iliescu, a îndrăznit să spună că tata socru al lui Ponta este vinovat de pierderea alegerilor la el în judeţ. Ieri a şi fost mazilit din Comisia Juridică a Senatului. Şi nu i-a luat nimeni apărarea. Ponta pregăteşte deja un congres rapid pentru a-i elimina pe toţi cei care i-au făcut opoziţie în aceste zile. În acest ritm, va transforma PSD într-un partid de buzunar, aşa că nu ar fi rău să pună cineva bazele unei alte formaţiuni de stânga. Ar fi păcat totuşi să fie lăsat Ponta să facă praf partidul. Dacă din PSD se va ridica o singură voce sinceră, fără interese de gaşcă, aceasta va fi urmată instantaneu de masa partidului, care nu este coruptă ca liderii de la Bucureşti. PSD are nevoie acum de un lider sincer şi curajos, iar primarii şi consilierii sunt cei care ar trebui să dea semnalul că îşi doresc un partid social, curat, fără lideri trăiţi în lux, travestiţi în socialişti. Din păcate, acest lider curajos nu există, aşa că singura salvare ar putea să vină dinspre bătrânul comunist Ion Iliescu. Ceea ce este destul de trist.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: