Lupulescu (PNL): În turul doi scoatem 33% în Târgu Jiu

Surpriza ACL la alegerile de duminică, în Gorj, a fost organizaţia de la Târgu Jiu, coordonată de liberalul Octavian Lupulescu şi pedelistul Eduard Berca. Ponta a luat doar 43% la el în colegiu, în timp ce Iohannis a obţinut aproape 70% în Sibiu. Octavian Lupulescu crede că scorul lui Iohannis de la Târgu Jiu, de 27%, este bun, dar nu mulţumitor, iar în turul doi vrea să obţină 33% la Târgu Jiu.

Reporter: Aţi scos un rezultat bun la Târgu Jiu. Cum aţi reuşit?

Octavian Lupulescu: Rezultatul a fost bunicel, dar nu mulţumitor. Adică era mulţumitor dacă eram la 30%, unde e media la nivel naţional, dar dacă ne raportăm la procentul judeţului Gorj într-adevăr, trebuie să spunem că Târgu Jiu, ca organizaţie municipală, a participat la îmbunătăţirea scorului judeţului. A fost munca noastră, nu a mea. Am avut un singur merit, acela că am avut răbdarea necesară să fac tot ce e posibil să-i îndemn pe oameni să participe într-o echipă şi să-şi conjuge energiile pentru obţinerea unui rezultat bun. Meritul e al oamenilor.

Rep.: Credeţi că aveţi şanse să scoateţi mai mult în turul doi?

O.L.: În turul doi sperăm din tot sufletul să fie prezenţă mai mare la vot şi să îmbunătăţească şi scorul pentru candidatul nostru să ne apropiem foarte mult de Victor Ponta în Târgu Jiu. Sper undeva la 30-33% la Târgu Jiu.

Rep.: Cum recuperaţi pierderea din celelalte localităţi unde liberalii nu au tras cu partidul? Aţi câştigat în doar trei localităţi.

O.L.: Aşa este. Au fost doar trei localităţi în care am câştigat cu un scor mai bun. Dar asta trebuie să facem acum. Să îndemnăm oamenii să participe la vot, prin prezentarea programului candidatului, prin mesajele pe care le transmitem.

Rep.: Au fost trădări?

O.L.: Nu ştiu ce să spun. Nu ştiu. Nu ştiu neapărat dacă e vorba de trădare, de cuvântul trădare. S-ar putea să nu fie vorba de trădare sau de intrare în soldă a adversarilor politici, dar probabil de un anumit grad de neimplicare sau de anumit grad de neputinţă poate fi vorba.

Rep.: Dar cum recuperaţi aceste pierderi? Ce măsuri luaţi?

O.L.: Nu vorbesc de măsuri la nivelul colegilor mei. Eu ştiu că pe Târgu Jiu vom ieşi mai mult pe stradă, vom sta de vorbă cu oamenii, vom prezenta programul lui Klaus Iohannis. Şi aş vrea să vă uitaţi la rezultatul pe care l-a avut Klaus Iohannis la Sibiu, 70%, iar la Târgu Jiu, Victor Ponta a avut 43%. Ponta la Sibiu a avut 10%, iar Klaus Iohannis, acasă la el, la Târgu Jiu, 27%.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: