Vulpe (PNL): Primarii nu s-au implicat suficient în campanie

Dumitru Vulpe, primarul de la Câlnic, rămâne şi după primul tur al alegerilor prezidenţiale cel mai bun primar ACL. Acesta a reuşit să scoată la vot aproximativ 80% dintre alegători, aducând pentru Klaus Iohannis jumătate din voturi. Victor Ponta nu a reuşit să ia la Câlnic nici măcar 30%, cu toate presiunile făcute asupra minerilor, dat fiind faptul că pe raza comunei se află carierele Tismana I şi Tismana II. Primarul Vulpe este convins că scorul era mult mai bun pentru candidatul ACL, dacă PSD nu ar fi împărţit acele pliante mincinoase, pe care scria că Iohannis va tăia pensiile.

Rep.: Sunteţi mulţumit de rezultatul pe care l-a obţinut Klaus Iohannis, candidatul PNL, la Câlnic?

D.V.: Făcând o analiză amănunţită şi văzând că PSD a câştigat alegerile în aproape toate localităţile din judeţ, mă declar mulţumit de rezultatul obţinut la Câlnic. Pe această cale vreau să le mulţumesc tuturor cetăţenilor comunei, atât pentru prezenţa la urne de circa 80%, cât şi pentru votul acordat candidatului nostru Klaus Iohannis. Totodată, îi rog pe cetăţenii comunei mele să mai facă un efort şi în turul II, să vină la vot, pentru a reuşi să obţinem un rezultat mult mai bun pentru Klaus Iohannis.

Rep.: Aţi obţinut 49,74% din voturi în condiţiile în care pe raza comunei aveţi carierele Tismana I şi Tismana II, credeţi că minerii s-au revoltat împotriva lui Victor Ponta?

D.V.: Nu cred că a fost un criteriu ca minerii să voteze împotriva lui Victor Ponta. Dacă s-ar fi luat o decizie unitară, rezultatele ar fi fost altfel şi la Turceni şi Urdari, unde sunt foarte mulţi angajaţi în minerit, iar voturile aduse de acolo lui Klaus Iohannis au fost foarte puţine. Cred că cetăţenii din Câlnic au fost alături de mine pentru ceea ce am făcut eu pentru ei, chiar dacă ar fi avut suficiente motive de nemulţumire faţă de Victor Ponta. Ei sunt în continuare vitregiţi din cauza condiţiilor în care lucrează, a diminuării salariilor şi a faptului că le sunt ameninţate locurile de muncă.

Rep.: Ce părere aveţi despre primarii ACL care au pierdut alegerile în favoarea candidatului PSD?

D.V.: Este foarte clar că primarii ACL, care au pierdut alegerile, nu s-au implicat suficient în campania electorală, nu au discutat cu oamenii, nu le-au  prezentat proiectul candidatului nostru. Pentru că dacă le explicau intenţiile lui Klaus Iohannis, oamenii nu mai credeau în poveştile PSD cum că acesta le-ar tăia pensiile. Pliantele negative comandate de PSD şi-au atins scopul, inclusiv la Câlnic am pierdut cam 10% din cauza minciunilor PSD trecute în acel pliant, dat fiind faptul că la europarlamentare am adus PNL-ului circa 60% din voturi. Sunt convins că o parte dintre colegii mei liberali n-ar fi ajuns primari dacă nu erau pe lista USL, aşa se explică faptul că în localităţile lor PSD are foarte multe voturi.

Rep.: Ce aşteptări aveţi la turul II?

D.V.: Mă aştept ca electoratul lui Vadim Tudor, al Elenei Udrea, al lui Dan Diaconescu, al lui Tăriceanu, al Monicăi Macovei şi al celorlalţi candidaţi independenţi să ni se alăture, să sprijine ACL, pe candidatul nostru, Klaus Iohannis. Toate forţele de dreapta trebuie să se unească, facem parte din aceeaşi familie, a Partidului Popular. Dacă Elena Udrea sau Călin Popescu Tăriceanu vor da voturile lui Victor Ponta, la alegerile din 2016 vor fi percepuţi ca trădători ai dreptei.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: