Cine se mai sinucide săptămâna asta?

Mă mir cum de nu s-a prins nimeni până acum. La cât de proastă e presa din România, cea mai simplă cale de a câştiga nişte alegeri (oarecare) este să te înjure ziarele şi televiziunile. Înjurătorii de serviciu sunt atât de penibili şi de fanatici încât ţie, ca ţintă a tuturor atacurilor, nu-ţi rămâne decât să... De fapt, nu mai trebuie să faci nimic. Chiar poţi face greşeală după greşeală în campanie, ca Băsescu, şi tot vei fi salvat mulţumită corului sinistru de lătrăi. Din păcate pentru Geoană şi PSD, presa pro-Băsescu şi anti-ei n-a reuşit să fie la fel de agresivă şi nici la fel de vizibilă. Pe B1TV, de exemplu, există o înclinaţie spre pseudo-profesionalism care-i face mai degrabă orientaţi să lingă la PD-L decât să spumege la adresa lui Ponta şi-a lui Crin. Ah, da, că tot veni vorba. Crin a făcut şi el greşeala decisivă. Alianţa cu PC-ul şi, în consecinţă, cu Antenele, va aduce un val de antipatie la adresa nu demult simpaticilor penelişti pe care nu-l vor putea stăvili nici fanaticii anti-PDL care se hrănesc cu Realitatea şi Antena 3. Cât despre securiştii din partid, nici nu mai are rost să amintim ce rău pică la imagine.

Din păcate, presa anti-Băsescu reuşeşte să-i facă antipatici nu doar pe Felix, Geoană şi Ponta, ci şi pe cetăţenii nevinovaţi pe care îi folosesc în lupta lor neobosită. Cameramanul Sobaru, de exemplu, un om sărac și cu venitul şi cu duhul, cu IQ comparabil cu numărul membrilor familiei (6), a fost exploatat la maximum de haterii anti-putere. Rezultatul a fost cel scontat: eu, de exemplu, (care mă consider un cetăţean absolut neutru din punct de vedere politic, ba chiar aş spune că mi se rupe suprem de tot ce face clasa politică) am fost scârbit. Scârbit că un om atât de prost a fost chemat la televizor şi scârbit că un om poate fi atât de prost încât să se sinucidă şi să-şi lase singuri nevasta, trei copii, plus unul cu handicap. Nu murind pentru cauze se fac mişcările de protest, ci suferind pentru ele. Ca să nu mai zic că, atunci când ai responsabilitatea unei familii, mişcările de protest trebuie reduse drastic şi puse niţel pe planul doi. La genul: ”Ce face tata azi, mami, ne dă să mâncăm sau o mai pune de-o mişcare de protest-”.

Marea majoritatea a românilor sunt săraci. Ce-ar fi să se sinucidă toţi- Eu nu văd decât un efect pozitiv: ar scădea simţitor numărul şomerilor şi ar creşte nivelul de trai.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: