Cine va fi noul rege al Marii Britanii după decesul reginei Elisabeta a II-a

Charles, fiul Elisabetei a II-a, este noul Rege al Marii Britanii, după decesul mamei sale. Regele Charles și Regina Consoartă, Camilla, s-au aflat la Balmoral în această seară și urmează să se întoarcă la Londra vineri, după cum a informat CNN.

Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a, a încetat din viață la vârsta de 96 de ani. Moștenitorul la tron va fi fiul cel mare al Elisabetei, Charles, Prințul de Wales, în vârstă de 73 de ani. Dacă își va păstra numele după încoronare, acesta va deveni Regele Charles al III-lea, după Charles I (1625-1649) și Charles al II-lea (1660-1685).

Un comunicat a fost emis de Familia Regală în numele lui Charles, noul Rege al Marii Britanii: „Moartea iubitei mele Mame, Majestatea Sa Regina, este un moment de cea mai mare tristețe pentru mine și toți membrii familiei mele. Deplângem profund trecerea în neființă a unui suveran prețuit și a unei mame mult iubite. Știu că pierderea ei va fi profund simțită prin țară, Tărâmuri și Commonwealth și de către nenumărații oameni din jurul lumii. În timpul acestei perioade de doliu și schimbare, familia mea și eu vom fi mângâiați și susținuți de cunoașterea respectului și a afecțiunii profunde în care Regina a fost atât de mult ținută”.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj de condoleanţe la moartea Reginei Elisabeta a II-a, afirmând că domnia monarhului britanic reprezintă „un simbol excepţional al loialităţii şi al angajamentului faţă de serviciul public”. „Condoleanțe din suflet la trecerea în neființă a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a. Domnia Majestății sale, care s-a întins pe șapte decenii, a modelat istoria modernă și este un simbol excepțional de loialitate și angajament în serviciul public. Românii sunt alături de poporul britanic și de Familia Regală”, a scris şeful statului pe Twitter.

Regina Elisabeta a II-a a domnit timp de peste 70 de ani, fiind urmașa tatălui său George al VI-lea, care în februarie 1952 a murit la vârsta de 56 de ani. Regina se afla de mai multe zile sub supraveghere medicală și în cele din urmă a decedat la castelul Balmoral din Scoția.

Vizualizări: 1,312

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: