Cine va prelua frâiele comunei Crușeț

Viorel Drăgușin va mai rămâne o vreme în fruntea comunei gorjene Crușeț, chiar dacă a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI). Conform reprezentanţilor Prefecturii Gorj, în astfel de cazuri procedura prevede parcurgerea unor etape ce se vor întinde pe parcursul a câteva luni. După plecarea lui Drăgușin din funcția de primar, atribuţiile acestuia vor fi preluate de viceprimarul Teodor Godeanu.

Încetarea mandatului de primar în cazul primarului din Crușeț se va face în baza unui ordin al prefectului județului Gorj. ”Încetarea mandatului de primar în cazul stabilirii de către Agenția Națională de Integritate a stării de incompatibilitate, rămasă definitivă și în instanță, constă în emiterea de către domnul prefect a unui ordin de încetare a mandatului și de vacantare a funcției de primar. Așteptăm comunicarea Agenției Naționale prin care vom fi înştiinţaţi că raportul dumnealor a rămas valabil după verificarea în instanță și, în colaborare cu secretarul primăriei, pe baza referatului acestuia, vom proceda la emiterea ordinului, în maximum 6 luni de la rămânerea definitivă a raportului în instanță”, a declarat Liviu Diaconescu, șeful Serviciului Verificarea Legalităţii Actelor din Prefectura Gorj.

Reprezentanţii Prefecturii spun că, de regulă, ANI comunică Prefecturii necesitatea luării măsurii în maximum o lună. Atribuţiile primarului vor fi preluate de viceprimarul Teodor Godeanu. ”La momentul actual, Consiliul Local are desemnat viceprimar şi dumnealui va prelua de drept atribuţiile primarului, până la organizarea de alegeri parţiale sau până organizarea alegerilor la termen”, a precizat Liviu Diaconescu. 

Primarul comunei Crușeț, Viorel Drăgușin, a pierdut la Înalta Curte de Casație și Justiție procesul cu Agenția Națională pentru Integritate. Potrivit ANI, Drăguşin a deţinut, simultan, funcţia de primar al comunei Cruşeţ şi funcţiile de comerciant persoană fizică. În perioada 20 iunie 2008 - 11 mai 2010, Drăguşin a fost persoană fizică autorizată, iar între 23 noiembrie 2010 şi 30 septembrie 2013 a fost reprezentant al comunei în cadrul AGA a SC Salubris Gilort SRL.

Vizualizări: 2,114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: